Hlavní obsah

Aquapark v Čestlicích otevírá už za 15 dní

Právo, Jana Hanoušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aquapark kousek od hlavního města měl být otevřen už před lety. V roce 2002 se práce na něm zastavily a skleněná stavba začala chátrat. Trvalo dva roky, než se nový investor – společnost SPGroup a. s. – rozhodl vodní palác dokončit. Dne 7. května se Aquapalace Praha definitivně otevře veřejnosti.

Foto: Miroslav Sova, Právo

Adrenalin poskytnou tobogány.

Článek

„Hned na začátku jsme hodně investovali do zabezpečení skleněných tabulek střechy. Práce byla tak špatně odvedena, že jsme je museli vyndat a znovu utěsnit,“ říká Radek Steinhaizl, místopředseda představenstva společnosti GMF Aquapak Prague, která je provozovatelem vodního paláce.

Změn doznala i vstupní hala aquaparku. V původním návrhu nizozemských architektů byla prázdná, čeští projektanti do ní naplánovali prodejnu potápěčských potřeb, kadeřnický salón nebo samoobslužnou restauraci přístupnou i lidem zvenku. Dá se odtud projít také do fitness centra či hotelu, který má být dokončen na podzim.

Pro vstup slouží náramek s čipem

Turnikety v hale pak pustí návštěvníky do vlastního vodního ráje. Každý dostane náramek s čipem, na kterém bude naprogramováno, jakou službu si zaplatil. Vybrat si může mezi vodními atrakcemi, wellness centrem a samozřejmě návštěvou některé z restaurací.

„Kapacita komplexu je omezena počtem skřínek – 2 100 lidí. Ale nikdo se nemusí bát, že se všichni sejdou v jeden okamžik na jednom místě,“ říká Roman Štěrba, generální ředitel GMF Aquapark Prague.

Vyzkoušet se dají tobogány, skluzavky, bazén s umělým vlnobitím, potápěčský tubus, děti mohou řádit na pirátské lodi. Kdo chce, může celým vodním světem jen tak klidně proplouvat pomalou řekou. Je dlouhá 350 metrů a plavce zanese do korálového bazénu s vestavěnými akvárii, kde se mají prohánět malí žraloci, nebo do venkovního areálu.

Celkem dvanáct saun začíná na 40 stupních a končí u 110 stupňů

Také milovníci saunování a horkých procedur si tady přijdou na své. Jenom saun je v aquaparku dvanáct, a pokud má někdo z předchozí doby negativní zkušenosti s návštěvou takového zařízení, může se zahřívat postupně.

Začít se dá třeba v Tepidáriu, kde je teplota 40 stupňů. V ostatních saunách a parních kabinách je od 45 do 110 stupňů.

Nabídka od římské páry až po solnou páru a biosaunu

V nabídce SPA a saunového světa je např. hamman, rhasoul, biosauna, finská sauna, římská pára, solná pára atd. Vstup do Saunového světa je společný pro ženy i muže, jediným přípustným kusem „oblečení“ je ručník a prostěradlo.

„Snažíme se chovat ekologicky. Máme tepelná čerpadla, rekuperační jednotky, využíváme odpadní teplo. Dokonce si i část elektřiny vyrábíme sami. Postavili jsme vlastní čistírnu vody, bazénová voda jde zpět na splachování a do odpadu tak odchází vlastně jen voda z toalet,“ vyjmenovává technické zabezpečení Radek Steinhainzl.

Pokud jde o hygienu, má veškerá teplá voda v bazénech aquaparku jištění i proti bakteriím legionely.

Fakta o Aquapalace Praha
celková plocha areálu 16 000 m2
okamžitá kapacita vodního světa je 2 100 návštěvníků
množství vody v bazénech 2 800 000 litrů
hodnota areálu po jeho dokončení (včetně hotelu) bude 4,6 mld. Kč
6 tobogánů (nejdelší má 140 metrů), 3 kluzavky, 12 saun, bazén s umělým vlnobitím, divoká (100 m) a pomalá řeka (350 m)
2 restaurace, 4 bary
fitness centrum, SPA centrum (relaxační centrum)
otvírací doba: 10–22 hod.
vstupné: základní: 120 Kč/hod., o víkendech 150 Kč/hod.
vstup fitness centrum: 150 Kč (časově neomezené)

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám