Hlavní obsah

Autobusové nádraží za 90 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

V Havlíčkově Brodě v pátek otevřeli nový autobusový terminál za 90 miliónů korun. Více než polovinu peněz město získalo z evropských zdrojů. Provozovat ho budou městské Technické služby. Dosud se o chod nádraží ve městě starala soukromá firma ČSAD BUS Chrudim. Radnice předpokládá, že provozování nádraží se vyplatí více než jeho pronájem.

Článek

První autobusy vyjely z nádraží v neděli. Linkové spoje dosud zastavují na nevyhovujícím místě blízko městského centra. S novým jízdním řádem začnou fungovat nová stanoviště v sousedství vlakového nádraží, v jehož hale vzniká zázemí pro oba druhy dopravy. Bude v ní pokladna, informační centrum i tabule s odjezdy vlaků a autobusů.

Město původně plánovalo vypsat na provozování nádraží výběrové řízení. Pak se rozhodlo, že si ho zatím ponechá, provozovat ho budou technické služby, jež zabezpečují i městskou hromadnou dopravu.

S prestižní stavbou nádraží měli Brodští velké potíže. Okolnosti prvního výběru zhotovitele prověřuje policie, která tehdejšího starostu Jaroslava Kruntoráda obvinila z pletich při výběrovém řízení.

Vyšetřování není dosud uzavřeno. Aby město nepřišlo o dotaci, muselo počátkem minulého roku přerušit stavební práce a výběrové řízení zopakovat. Vítězem se opět stala firma Skanska DS, které město za odstoupení od první smlouvy muselo vyplatit 3,6 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám