Hlavní obsah

Most nabídne pozemky na internetu

– MOST

Město Most bude mít na internetových stránkách burzu investičních příležitostí pro zájemce o pozemky či výrobní haly. Podle mluvčí mosteckého magistrátu Anny Sedláčkové by internetová burza měla sloužit zejména nabídce soukromých vlastníků volných ploch a budov.

Článek

Burza by měla fungovat na principu internetového katalogu s uvedením charakteristiky ploch, jejich umístění, rozlohy, ceny, kontaktů na majitele a s fotografiemi nemovitostí.

Město bude službu poskytovat majitelům pozemků a budov i investorům zdarma. "Na burze bude odkaz na oddělení projektů a strategie magistrátu, kam se mohou zájemci obrátit. Informace o možnosti zveřejnění nabídek na burze budou dostupné i v médiích a na internetových stránkách města," řekla Sedláčková.

Most buduje

Most nyní buduje průmyslovou zónu Joseph o rozloze 190 hektarů nedaleko obce Havraň, která je první rozvojovou plochou města na zelené louce. Současně vzniká zóna Pod Lajsníkem u nádrže Benedikt. Firmy často vyhledávají i lokalitu Velebudice, která je průmyslovým areálem už od 80. let minulého století.

Výstavbě zóny Joseph předcházela řada sporů s ekologickými aktivisty a místním sedlákem Janem Rajterem. S tím se ale město nakonec dohodlo a loni v září od něho vykoupilo za 260 milionů korun pozemky v okolí zóny. Většinu z peněz poskytl stát. Most již v zóně společně se státem proinvestoval bezmála 380 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Most: Kontejnery za popelnice zatím ne

Výměnu popelnic za kontejnery mostečtí radní zatím odložili na leden. Jde již o druhý odklad co se týká změny svozu odpadu.Radnice narazila na odpor domkářů....

Výběr článků

Načítám