Hlavní obsah

Hodonín hledá nové pozemky pro rodinné domy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Město Hodonín musí kvůli velkému zájmu hledat pozemky pro stavbu nových rodinných domů. Podle místostarostky Milany Grauové radnice eviduje asi dvě desítky lidí, kteří mají zájem o výstavbu.

Článek

Oblast s asi 30 novými rodinnými domky vznikne v areálu takzvaných velkých městských kasáren. Ty Hodonín získal v minulosti od státu bezúplatným převodem. Podle místostarostky to ale rozhodně nebude stačit.

Další lokality

Další domy by v budoucnu mohly vyrůst v zatím nevyužité lokalitě Rybáře, ta leží nedaleko řeky Moravy. Tady ale nejsou v tuto chvíli zavedeny všechny inženýrské sítě. 

Hodonínská radnice uvažuje i o stavbě domků v oblasti zvané Výhon, tady jsou v současnosti zahrádky. Jejich majitelé se bojí, že plánovaná výstavba naruší jejich soukromí a klid, který si užívají na svých pozemcích. Radnice slibuje, že o věci bude ještě jednat, nicméně zdůrazňuje, že o parcely pro novou výstavbu mají občané velký zájem.

Na Jižní Moravě se staví hodně

Podle údajů Českého statistického úřadu se v roce 2006 stavělo nejvíce právě v Jihomoravském a Středočeském kraji, a samozřejmě  v Praze a  jejím okolím. Průměrná pořizovací cena užitné plochy bytu přitom na jižní Moravě činila 18 765 korun za metr čtvereční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám