Hlavní obsah

U historického Lokte vyroste satelitní město

Právo, Novinky, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V těsné blízkosti historického města Loket na Sokolovsku bude stát nová čtvrť rodinných domů a vilek. V satelitním městečku, jež má vyrůst v lokalitě Nad Hájovnou, bude moci bydlet až šest stovek lidí.

Článek

"Mám z toho smíšené pocity, ze satelitního městečka nejsem nijak dvakrát nadšený. Na druhou stranu jsem rád, že se zvětší počet obyvatel," řekl Právu starosta Lokte Jaroslav Hlavsa (nez.).

O parcely je velký zájem

Po lukrativních místech s výhledem na údolí řeky Ohře a středověký loketský hrad je mezi lidmi velká poptávka. "O parcely je opravdu enormní zájem," potvrdil Hlavsa.

Nová čtvrť podle něj však nijak výrazně neovlivní ráz krajiny ani výhled. "Připravovali to už moji předchůdci, lokalita je poměrně zastrčená a navíc s tím souhlasili i památkáři," řekl starosta. Stavebníci se však musí připravit na dodržení určitých regulativů.

Ty vycházejí z územně plánovací dokumentace a určují například minimální počet podlaží či typ střechy. "Nechceme, aby zde vznikly nějaké paskvily," řekl už před časem bývalý starosta Lokte Jiří Kolářík (nez.) Nicméně podle něj nebudou regulativy zas tak přísné, aby lidem komplikovaly stavbu.

Přípravné práce už běží

Nad Hájovnou nyní probíhají přípravné práce a firma vzešlá z výběrového řízení se tam chystá na vybudování inženýrských sítí. Stavbu z hlediska vlivu na životní prostředí už posuzuje karlovarský krajský úřad.

 "Obytná zóna bude mít 72 parcel a bude sloužit pro potřeby 605 obyvatel. Počítá se jak se stavbou rodinných domů, tak i bytových domů s přibližně 100 byty," uvedla mluvčí krajského úřadu Andrea Bocková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám