Hlavní obsah

Ústí nad Orlicí plánuje miliardové projekty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pomocí evropských dotací chce radnice v Ústí nad Orlicí proměnit město v moderní a dobře vybavené místo. Investovat se bude zejména do výstavby kulturních a turistických zařízení. Náklady radní odhadují přeběžně na miliardu korun.

Článek

Radnice v Ústí nad Orlicí připravuje projekty, jak s pomocí dotací Evropské unie v příštím plánovacím období proměnit své město k lepšímu.

"Chceme vytvořit například pěší zónu městem jako kulturní, sportovní a turistické centrum. Plocha by měla být vizuálně atraktivní a přitáhnout spoustu lidí," řekl starosta Ústí nad Orlicí Richard Pešek. Radnice nechce zanedbat ani vizuální dojem, město by měly v budoucnu zkrášlit i nové sochy a fontány.

Velkým projektem radnice je přestavba průmyslového areálu společnosti Perla na multifunkční centrum s podzemními garážemi, byty, prostory pro kulturu, sport, obchody, kavárnami, vinárnami i galerií umění.

Textilka již radnici budovy nabídla, výrobu chce převést do závodu na okraji města v Hylvátech. "Mělo by to být funkční, ale zároveň i krásné," tvrdí Pešek, původním povoláním výtvarník.

Další průmyslový areál bývalé firmy Prefa chce Ústí nad Orlicí přeměnit na víceúčelovou sportovní halu. Továrna patří městu, záměr byl zpracován již před několika lety, ale tehdy jej zastupitelstvo odmítlo. Starosta ale věří, že s evropskými dotacemi v zádech se mu podaří myšlenku uskutečnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám