Hlavní obsah

Malou koupelnu řešte efektivně

Právo, Karolina Černá

Když nám chybí finance nebo prostory k rozšíření koupelny, pracujeme s každým centimetrem a optickým klamem navozujícím dojem velkorysosti.

Foto: Rako

Keramická dlažba i obklady mají mít chladný světlý odstín. Vzdušný dojem vzbuzují větší formáty s min. spárou i prosklený sprchový kout bez vaničky.

Článek

Koupelnová studia nabízejí koncepty i pro ty nejmenší koupelny. Zohledňují přitom jejich designovou i praktickou stránku, např. kolik místa potřebujeme mezi toaletou a sprchovým koutem/vanou pro pohodlné používání, jak vysoko a kam patří umyvadlo, zrcadlo, police. Řešení musí vyhovovat všem členům domácnosti.

Tradiční svítidla nahradíme bodovkami nebo LED pásy v rámu zrcadlové skříňky, instalujeme je do rohů, vestavíme do podhledu.

Malé koupelně prospějí rohové poličky, skříňky. V případě nutnosti využijeme maximální možnou plochu stěny, zakoupíme vysokou štíhlou skříň sahající od podlahy po strop.

Foto: Dřevojas

Zavěsme, co můžeme! Zdánlivě levitující nábytek pocitově odlehčí místnost, navíc díky němu snadněji vytíráme podlahu.

Pořídíme asymetrickou vanu se zástěnou nebo prosklený sprchový kout bez vaničky. Sklon k odtoku svěříme odborníkovi, abychom si nevytopili byt.

Má-li být součástí koupelny pračka, vybereme menší bokem plněný spotřebič a typ umyvadla, pod který ho lze postavit.

Sestavte koupelnu na míru své rodině

Jak na to

Volíme jasné chladnější barvy. Pokud upřednostníme tmavší zdi, držíme se jednoho odstínu.

Strop v kontrastu ke stěnám opticky otevřeme bílou výmalbou. Barvu spárovací hmoty sladíme s tónem velkoformátových obkladů a dlažby.

Anketa

Připadá vám vaše koupelna malá?
Nepřipadá. Ta prostě JE malá!
66,9 %
Docela ano.
9,7 %
Ano, ale mně by asi připadala malá skoro každá.
1,6 %
Nemyslím si, že by byla nějak malá.
10,4 %
Ne, mám pěkně velkou koupelnu.
9,2 %
Ne. Ta naše je naopak až moc velká!
2,2 %
Celkem hlasovalo 8167 čtenářů.

Reklama

Související články

Co se starými obklady v koupelně

Chystáte se rekonstruovat koupelnu a nechce se vám do bourání starého keramického obkladu? Zvažte, zda by nestačilo jen nalepit nové obkladačky na ty původní....

Koupelnám vévodí velkoformátové obklady

Módní diktát se nevyhýbá ani obkladům pro koupelny. „In“ jsou hlavně větší formáty. A také obklady s grafickými motivy a ty, co vypadají jako fototapety. Výběr...

Výběr článků

Načítám