Hlavní obsah

Inspirace, jak vytvořit stylový halloweenský věnec

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek Halloween u nás sice nemá takovou tradici jako krátce po něm následující Dušičky, v rodinách s dětmi si ale získává oblibu poměrně rychle. Minimálně proto, že nabízí spoustu příležitostí ke společné zábavě a činnosti. Kromě tradičního dlabání dýní se s dětmi lze pustit i do výroby stylového halloweenského věnce na dveře. Jak na to, se dozvíte z našeho videonávodu.

Jak vyrobit halloweenský věnecVideo: Novinky

 
Článek

První změnou v porovnání s výrobou klasického podzimního či dušičkového věnce je návštěva obchodů, kde budeme pořizovat nutnou výbavu. Kromě květinářství a eventuálně prodejny s výtvarnými potřebami zavítáme také do hračkářství.

Jako v případě výroby standardního věnce budeme potřebovat korpus (případně jej můžeme vytvořit z větviček, sušených trav, šišek anebo jiných materiálů). Dále uplatníme chvojí, hezky se ale hodí i barevné listnaté větévky a další části na podzim dostupných květin a křovin. Mohou to být usušené makovičky, hlavičky bodláků, sušená statice, velmi vděčná je mochyně židovská třešeň, lesní plody jako bukvice, žaludy či šišky, vřes, šípky ale třeba i břečťan atd.

Věnec rovněž můžeme přizdobit drobnými plastovými prvky, jako jsou malé houbičky (akcentujeme samozřejmě jedovaté druhy, například muchomůrky) anebo malé dýně.

K upevňování všech prvků můžeme využít tenký drátek, ale pohodlnější a rychlejší práce bude s tavnou pistolí.

Hadi, štíři, netopýři...

V prodejně s hračkami vybereme drobnější plastová či gumová zvířátka, která Halloween běžně doprovázejí - ideální jsou pavouci, hadi, ale třeba i malí netopýrci apod.

Magicky vypadají různě se blýskající zvířátka, někoho ovšem naopak více nadchnou v realistickém provedení. Pokud chcete své dílo opravdu pozvednout, zvolte havěť s implementovanými fosforeskujícími prvky. Věnec pak bude za šera a v noci strašidelně pableskovat.

Množství zvířátek volíme uměřeně, pokud ovšem nechceme vytvořit věnec, který jimi bude doslova přetékat. Ani tato varianta není špatná. Na standardní věnec by ovšem zhruba čtyři až šest menších tvorů mělo stačit.

Postup výroby

Vlastní postup výroby halloweenského věnce se neliší od výroby běžného dušičkového nebo podzimního. Inspiraci můžete hledat například zde.

Zvířátka se snažíme připevnit tak, aby jejich přítomnost na věnci měla buď určitou logiku (menší pavoučky dáme například k sobě, aby vypadali jako mláďátka čerstvě opustivší hřbet maminky), anebo se řídíme estetikou a snažíme se i v této verzi o vyvážený vzhled.

Posledním bodem, který je ovšem dobré důkladně zvážit, protože jde o krok nevratný, je možnost neponechat věnec v takto barevné podobě, ale dotáhnout vše do úplného konce a přestříkat jej celý, tak jak je, černou sprejovou barvou. Na první pohled možná hodně divoký nápad nevypadá v reálu vůbec špatně. Jen je vhodné jej pak na dveřích, případně v jejich okolí podpořit ještě další takto „protemnělou“ výzdobou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám