Hlavní obsah

Venkovské sídlo slavného spisovatele je zasazeno do nádherné přírody

Novinky, Jana Nesvadbová

Nádherné, sněhobílé venkovské sídlo v americkém Connecticutu se kromě krásy vlastní i krás okolní krajiny může pyšnit ještě jednou zajímavostí - kdysi ho vlastnil světoznámý americký spisovatel Mark Twain. Dům je v současnosti na prodej, v přepočtu za 41 miliónů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalý dům spisovatele Marka Twaina je na prodejVideo: Caters News, AP

 
Článek

Tradiční venkovský dům s celkovou plochou podlah 340 čtverečních metrů má pět ložnic a čtyři koupelny. K domu náleží ještě stodola a ateliér. Součástí zařízení domu je mj. tělocvična, sportovní hřiště a vyhřívaný venkovní bazén.

Navzdory zřejmým moderním úpravám, které provedl převážně poslední majitel, jenž sídlo koupil před čtyřmi lety, sídlo ve skutečnosti vypadá v podstatě stejně, jako za dob, kdy jej vlastnil autor příběhů o Tomu Sawyerovi a Huckleberry Finnovi, Mark Twain.

Ten se do okolní přírody doslova zamiloval a sídlo jej velice okouzlilo. Proto se ho v roce 1909 rozhodl koupit pro svou dceru Jean Clemensovou (spisovatel Mark Twain byl vlastním jménem Samuel Clemens). Bohužel mladá dáma si domu moc užít nestihla. Zemřela jen pouhých pár měsíců poté, na srdeční infarkt. O necelý rok později podlehl infarktu i její slavný otec. Bylo mu 74 let.

Předtím ovšem stihl sídlo ještě prodat a výtěžek věnoval místní knihovně, která nese jeho jméno.

Pohoda a klid relativně blízko Manhattanu

Realitní makléři, kteří mají prodej domu na starosti vychvalují nejenom nádhernou přírodu, v níž je sídlo zasazeno, ale především pohodu a mír, který na jeho pozemcích panuje. „Ideálním kupujícím pro tuto nemovitost je někdo, kdo je již příliš vyčerpán a touží po klidnějším stylu života,” doporučuje Lois Lehmanová z realitní kanceláře William Raveis.

Její slova nejsou míněna jen tak do větru. Dům je totiž relativně blízko k životem pulzujícímu Manhattanu. Očekává se proto, že zájemcem může být klidně někdo, kdo pracuje celé dny v New Yorku a doma si tak bude moci užívat blahodárného klidu a ticha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám