Hlavní obsah

Reese Witherspoonová prodává svůj dům jako z pohádky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba po dvou letech, co si hezký dům s rizality jako věžičkami Reese Witherspoonová koupila v losangeleské čtvrti Brentwood, se jej rozhodla prodat dál. Oscarová herečka jej nabízí v přepočtu za 580 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Filmová Pravá blondýnka, Reese Witherspoonová, prodává svůj dům v Los Angeles.

Článek

Dům bude jistě zajímavý pro spoustu movitých zájemců, kteří dokážou ocenit soukromí. Zanořen je do brentwoodského údolí Mandeville, přístupovou cestu představuje soukromá ulička vedoucí mimo hlavní tah čtvrtí. Vlastní pozemek střeží vysoká brána a starobylé vzrostlé stromy, zpoza nichž není zkrátka dům pro eventuálního zvědavce viditelný.

Dům postavený v romantickém, až pohádkovém stylu a inspirovaný tradičními anglickými sídly byl postaven v 90. letech minulého století. Během několika desetiletí své existence prošel určitými úpravami, v posledních letech pak modernizací.

Právě ty, společně s raketově stoupajícími cenami nemovitostí, jsou důvodem, proč filmová Pravá blondýnka žádá nyní za dům částku o 9 milionů dolarů (210 milionů korun) vyšší, než za kolik jej v roce 2020 kupovala, soudí americký web zaměřený na celebrity a jejich nemovitosti Dirt. Sídlo nabízí za 25 milionů dolarů (580 milionů korun).

Dům má užitnou plochu 960 čtverečních metrů a stojí na poměrně hustě zalesněném pozemku o výměře 1,25 hektaru. Reese, společně se svým mužem Jimem Tothem, dopřála sídlu příjemný nový vzhled, jeho krémové fasády s kamenným obkladem nechali sjednotit a natřít čistě bílou barvou, díky čemuž stavba působí optimističtěji a moderněji.

Tohle nevyšlo. Paul McCartney prodal svůj penthouse se ztrátou 150 milionů

Jak bydlí VIP

Také interiér doznal změn, ve foyer jsou nové mramorové podlahy, opět podtrhující záměr po co největší vzdušnosti a lehkosti. Projasnit nechali manželé i obývací pokoj, jemuž pomohly prokouknout hlavně podlahy ze dřeva bílého dubu.

Samozřejmostí byla rekonstrukce kuchyně a obměna jejího zařízení včetně pořízení nejmodernějších spotřebičů. I kuchyň je zařízena ve světlých barvách, k bílému mramoru přibyly světlé dřevěné podlahy a ostrůvek v barvě světlého karamelu.

Opravdovým bonbónkem pro milovníky příjemného posezení nad knihou je pak ovšem knihovna v příjemné klidné modři.

Richard Gere si pořídil nový domov, vyhlíží jako tradiční anglické venkovské sídlo

Jak bydlí VIP

Dům je zařízen sedmi ložnicemi, z nichž každá má svou vlastní koupelnu, přičemž v patře je pak přímo vyhrazené „křídlo pro majitele”, kde lze objevit ložnici doplněnou dvěma koupelnami a dvěma šatnami.

Na zahradě u domu nechybí velký bazén, vířivka, na terase je pak gril i bar.

Anketa

Líbí se vám domácí knihovny zařízené v tmavých barvách?
Ano moc, je to stylové.
66,9 %
Docela ano.
7,9 %
Je mi jedno, jakou má knihovna barvu.
6 %
Příliš ne.
5,6 %
Ne. Působí to těžce. Na čtení má být světlo.
13,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3875 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Zahradní království zpěváka Dalibora Jandy

Skalní fanoušci zpěváka a skladatele Dalibora Jandy, a že jich za ta desetiletí má, dobře vědí, že vášnivě sbírával motýly. Také ale rozšiřuje sbírku nejen...

Výběr článků

Načítám