Hlavní obsah

Po smrti matky se Jodie Fosterová rozhodla prodat jejich společný dům

Novinky, Jana Nesvadbová

Dům v kalifornském Calabasasu v USA, který v roce 2005 koupila společně se svou matkou Evelyn, se rozhodla nabídnout k prodeji americká herečka a režisérka Jodie Fosterová. Sídlo v příjemném španělském stylu nabízí zájemcům za 2,85 milionu dolarů, tj. 77,6 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Jodie Fosterová prodává dům po mamince.

Článek

Dům, který se dvojnásobná držitelka Oscara rozhodla prodat, je převážně přízemní vila postavená ve španělském stylu. Má centrální nádvoří, jehož dominantou je mohutný venkovní krb. Obklopuje ho zahrada, na níž nechybí bazén.

Herečka jej před 15 lety koupila společně se svou matkou, jež v něm žila a v minulém roce zemřela. Od té doby je dům neobývaný, a patrně proto se jej umělkyně chce vzdát. Cena, za niž nemovitost obě ženy kupovaly, činila tehdy 2,25 milionu dolarů (což je  v dnešním kurzu zhruba 56,6 milionu korun), uvádí web Architectural Digest.

Srdcem domu, jehož podlahy pokrývá travertinová dlažba, je velkorysý obývací pokoj propojený s jídelnou, jenž má 7,62 metru vysoký strop. Těšit se nový majitel může na vaření ve velké kuchyni s dlouhým centrálním ostrůvkem s mramorovou pracovní plochou, do níž jsou zasazeny hned dva dřezy.

Na jedné z delších stran místnosti je kromě široké americké lednice v chromovém provedení a dvojice trub i velký osmimístný sporák. Na první pohled ovšem člověka nakonec stejně upoutá především velké obloukové okno, které zabírá téměř celou jednu stěnu.

Kde přežívají Harry a Meghan? V těsném sousedství známé čtvrti Los Angeles

Jak bydlí VIP

Dům je na prodej nezařízený, jsou v něm ovšem vestavěné kusy nábytku, dle kterých si lze dobře představit styl původního vybavení.

Vyřezávané dřevěné police a lustry zavěšené na stropech jsou v americkém stylu, označovaném jako misijní. Ten je charakteristický jednoduchostí a účelností s důrazem na velice kvalitní řemeslné zpracování každého kusu.

Foto: Profimedia.cz

V kuchyni člověka na první pohled upoutá velké obloukové okno.

Velmi luxusně je zařízena hlavní ložnice domu, jíž doplňuje hned několik šaten a velká koupelna s vanou a samostatnou parní sprchou. Pro hosty je připravena hned trojice pokojů, z nichž každý má svou vlastní koupelnu.

Herečka nabídla k prodeji jeden ze svých domů i v loňském roce, ten byl ovšem v losangeleské čtvrti Beverly Hills. Ten posledních několik let předtím obývala se svou životní partnerkou Alexandrou Hedisonovou.

Anketa

Máte v kuchyni velká okna?
Ano, samozřejmě.
72,3 %
Jen velmi malé. Nedostačující.
8 %
Ne, bohužel ne. Chybí mi tam.
11 %
Ne, a vůbec to nevadí.
8,7 %
Celkem hlasovalo 2089 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám