Hlavní obsah

Nádherné sídlo seriálového Herkula Kevina Sorba je na prodej za 100 milionů korun

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako prokleté se zdá být sídlo herce Kevina Sorba, jenž zářil v 90. letech na televizních obrazovkách jako neohrožený Herkules. Hezký dům postavený ve středomořském stylu je možné najít v americkém Los Angeles. Na trhu se objevuje již od roku 2014. Dosud se však zájemce o koupi nenašel. Nově je dům k mání v přepočtu za 100 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Své sídlo se herec Kevin Sorbo snaží prodat už šest let.

Článek

Rozlehlý dům postavený ve čtvrti Los Angeles zvané Westlake Village má plochu 697 čtverečních metrů a dvě nadzemní podlaží. Už příjezd k němu je velkorysý, vede po silnici, která má tři jízdní pruhy.

Pozemek o výměře 0,6 hektaru vypadá jako malý ráj. Všude zelené trávníky, ovocné stromy a za domem obdélníkový bazén, nad ním pak kruhová vířivka. U bazénu je domek sloužící jako domácí posilovna. Nedaleko od nich je pak golfové jamkoviště.

Samotný dům má zdi omítnuté v jemném růžovo-oranžovém odstínu se zdůrazněním okrajů oken a dveří. Nechybí typická prejzová střecha. K domu přiléhá garáž pro tři vozy, její vrata směřují na malé náměstíčko, z nějž se také vstupuje do domu. Vstup je vsazen do velkého oblouku zasazeného do zdi nízké kruhové věže.

Interiér domu je zařízen velice luxusně a s velkým vkusem. Ve vstupní hale s velkým schodištěm doplněným elegantním kovaným zábradlím zaujme na první pohled mramorová podlaha.

Schodiště obrostlé liánami? Málokdy člověk vidí bizarnější interiér

Jak bydlí VIP

Po růžovo-oranžovém odstínu vnější fasády není v domě ani památky, zde jsou zdi vymalovány v lehkých světlých odstínech žluté, v koupelně ji pak střídá bledá modrá.

Obývací pokoj má příjemnou dřevěnou podlahu, s níž dobře ladí dřevěné obklady po celém obvodu místnosti v tyrkysové barvě a sahající až do výšky krbové římsy.

Kromě krbu je pokoj zařízen dvojicí sedacích souprav orientovaných vzájemně proti sobě, s konferenčním stolkem uprostřed. Po straně je pak dvojice historických čalouněných křesílek nabízejících posezení nad šachovým stolkem s intarzovanou šachovnicí.

Foto: Profimedia.cz

Vstup do domu vypadá velkolepě.

Foto: Profimedia.cz

Kruhová vířivka je umístěná mírně nad bazénem. Voda z ní přetéká do bazénu malým vodopádem.

Velice luxusním dojmem působí rovněž formální jídelna, jejíž karmínově vymalované stěny ladí s perským kobercem v podobném odstínu. Dlouhý vyřezávaný stůl z tmavě hnědého dřeva obklopuje osm sametem čalouněných křesel v temně růžové barvě.

V porovnání s jídelnou působí kuchyň až nečekaně prostým dojmem, má centrální ostrůvek, velký sporák plus veškeré další vybavení, po němž by mohl zatoužit i náročný kuchař. Na kuchyň navazuje neformální snídaňová jídelna.

Při pohledu na nejdražší rezidenci Evropy jeden neví, zda se má smát, nebo plakat

Jak bydlí VIP

Luxusní dojem navozuje rovněž druhý obývací pokoj, zvláště pak koberec s leopardím vzorem na podlaze, lehce připomínající hercova mladší, herkulovská léta. Stěny jsou vymalovány ve stejném tyrkysovém odstínu jako obklady hlavního obýváku.

Foto: Profimedia.cz

Dívčí pokoj

Foto: Profimedia.cz

Interaktivní místnosti vévodí kulečníkový stůl s růžovou hrací plochou.

Zvláštní atmosféru má pak hlavní ložnice v domě, jejíž modrobílé textilní doplňky vzdáleně připomínají cibulákový vzor porcelánu. Dřevěnou vyřezávanou postel chrání shora nebesa.

Ložnice působí velice klidným dojmem, modrá barva hezky rámuje výhled z vysokých oken sahajících téměř až ke stropu.

Lewis Hamilton se znovu snaží prodat svůj penthouse. Sám se v něm mihl jen párkrát

Jak bydlí VIP

Jak upozorňuje web deníku Los Angeles Times, jedenašedesátiletý herec se sídla snaží již nějaký čas marně zbavit. Poprvé jej nabídl k prodeji už před šesti lety. Marně. Nyní jej opět prodává za 3,95 milionu dolarů, což je v přepočtu zhruba 100 milionů korun.

Anketa

Dívali jste se na seriál Herkules?
Ano, pravidelně.
66,4 %
Občas.
15,7 %
Ne, ale vím, o co jde.
8,5 %
Ne, vůbec ho neznám.
9,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7033 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám