Hlavní obsah

Kytarista Black Sabbath Tony Iommi prodává své sídlo Netherwood za 87 miliónů

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své sídlo Netherwood, vystavěné v edwardovském stylu v britském hrabství Warwickshire, nabídl k prodeji legendární kytarista a člen kapely Black Sabbath Tony Iommi. Dům, k němuž náleží nádherná šestiakrová zahrada, je k mání za 2,6 miliónu liber, tedy 87 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Toto malebné sídlo v britském hrabství Warwickshire je na prodej za 87 miliónů korun. Jeho majitelem je kytarová legenda Tony Iommi.

Článek

Sídlo vystavěné v roce 1905 stojí v Lapworthu. Celková plocha jeho podlah činí 743 m². Má šest velkých ložnic.

Foto: Profimedia.cz

V domě je šest ložnic.

Kytarista se rozhodl nabídnout svůj překrásný dům k prodeji, protože chce kvůli pokračující nemoci (má rakovinu mízních uzlin) poněkud upravit svůj životní styl a bydlet v něčem menším.

Foto: Profimedia.cz

V moderně zařízené kuchyni nesmí chybět americká lednice, v jejímž těsném sousedství se nachází nenápadná polička na víno.

Sídlo si uchovalo spoustu původních prvků včetně vitráží a krbů. Na druhé straně ovšem nechybí mnoho moderních doplňků, z nichž některé bezprostředně souvisejí s muzikantovým životem. K nim patří například vybavení domu sofistikovaným hudebním systémem a plochými televizemi ve většině místností domu.

Foto: Profimedia.cz

V mnoha místnostech sídla nechybějí krby, ani ploché televizní obrazovky.

Útočiště heavymetalové hvězdy zajišťoval vyspělý bezpečnostní systém včetně uzavřeného televizního okruhu.

Foto: Profimedia.cz

Dům byl postaven v roce 1905 a zachoval si spoustu historických rysů.

Součástí panství, které realitní agenti označují za „jedno z nejlepších míst v Lapworthu“, je rovněž samonosná přístavba, v níž je zřízeno nahrávací studio, domácí kino, ale také kuchyně a ložnice s koupelnou.

Foto: Profimedia.cz

V přístavbě je kromě náhravacího studia také domácí kino.

Dle spekulací britských médií lze tušit, že dům je ve skutečnosti na prodej již několik dlouhých měsíců, jenom zprávy o něm pronikly do tisku až nyní. Tuto domněnku opírají o Tonyho rozhovor z roku 2012, kdy poprvé naznačil, že bojuje s rakovinou a že by bylo možná nejlepší trochu zvolnit a uskromnit se.

Foto: Profimedia.cz

V zadní části domu je oranžerie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám