Hlavní obsah

Dům, ve kterém se oběsil herec Robin Williams, je na prodej

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obklopen vodou ze všech stran, takový je dům, v němž žil až do konce svých dnů slavný americký herec a především komik Robin Williams. Z oken se mu otevíral nádherný výhled na sanfranciskou zátoku. Dům je v současnosti na prodej v přepočtu za 167 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Nádherný výhled je jednou z předností hercova domu.

Článek

Dům s půdorysem ve tvaru písmene C má celkovou plochu zhruba 603 čtverečních metrů a je možné jej objevit na Tiburonském poloostrově. Stojí v oblasti zvané Paradise Cay, konkrétně v ulici St. Thomas Way, která vystupuje do moře jako molo.

Sídlo postavili v roce 1987 na dvojitém pozemku. Má dohromady šest ložnic a stejný počet koupelen a toalet, lze se dočíst na americkém realitním webu realtor.

Dům je vybudován v moderním, středomořském stylu. Uzavírá jej charakteristická skládaná střecha z režného prejzu, nad hlavním vstupem do domu se klene široký oblouk, jenž po stranách podpírají sloupy. Hranatá okna mají tmavé rámy, které kontrastují se světlou barvou omítky.

Srdcem rozlehlého domu je velice vzdušně působící obývací pokoj, jehož strana směřující do zátoky je otevřena velkými francouzskými okny natřenými v krémovém odstínu.

Foto: Profimedia.cz

Srdcem domova je velice vzdušně působící obývací pokoj.

Podlahu pokrývá koberec v neutrální šedavé barvě a nad jednoduchým krbem se římsou visí velká mapa. S barvou koberce koresponduje barva závěsů, nábytek v místnosti je v bílé a hnědé barvě.

Bezprostředně před obývacím pokojem je venku na terase bazén, jehož kamenný okraj mírně narušuje dojem „nekonečnosti“. Tento efekt ale není potřeba nikterak uměle vytvářet. Člověku plovoucímu v něm stačí prostě jen trochu zvednout hlavu a na jen několik metrů vzdálené moře za terasou velice dobře vidí.

Linie pohoří nad městem aneb Letiště jako udržitelný komunikační uzel

Tipy a trendy

Hlavní jídelna domu je propojena s obývacím pokojem širokým průchodem, jednu místnost spolu ale netvoří. Obzvláště silný dojem volného prostoru a vzdušnosti se návštěvníka zmocní po příchodu do kuchyně.

Hlavní zóna určená pro vaření je orientovaná do písmene L a patří k ní i kuchyňský ostrov s velký plynovým sporákem. Z druhé strany ostrov slouží jako snídaňový bar.

Foto: Profimedia.cz

Na hlavní obývací pokoj navazuje jídelna.

V kuchyni je tolik místa, že se do ní vešlo i neformální posezení s kruhovým skleněným stolem, dokonce u stěny je i pracovní stůl určený zjevně pro paní domu. Veškerý nábytek v kuchyni je dřevěný, nalakovaný v krémové barvě.

Také z kuchyně, stejně jako z obývacího pokoje a jídelny vedou velká francouzská okna na terasu s bazénem, který ke kuchyni ale již nezasahuje. Na terase před kuchyní je prakticky umístěné posezení pro venkovní hodování. Po jeho straně je pak BBQ koutek.

Nové srdce domova tepe hned pod střechou domu

Tipy a trendy

V domě jsou ještě další dvě místnosti, které mohou sloužit jako klidnější obývací pokoje, jedna pak sloužila jako knihovna či pracovna. Její stěny jsou tradičně obložené dřevěnými panely. Místo klasického konferenčního stolku před koženou sedačkou je velká dřevěná truhlice s železným kováním.

Ze všech ložnic má nejkrásnější výhled na moře hlavní ložnice domu. Je totiž na samém okraji domu a jakožto rohová místnost má tak prosklené hned dvě strany místo jedné.

Nábytek ve všech místnostech je laděn do podobných barev jako nábytek hlavního obývacího pokoje, převažují odstíny bílé a hnědé barvy. Na terase před ložnicí je jedno z dalších posezení.

Foto: Profimedia.cz

Výhled z obývacího pokoje.

Poté, co se slavný herec známý z filmů jako Dobrý Will Hunting, Jumanji, Dobré ráno Vietname, Táta v sukni nebo Hook v létě roku 2014 rozhodl ukončit svůj život, dům se stal součástí dědictví jeho manželky Susan Schneiderové.

Web deníku Los Angeles Times uvádí, že herec koupil dům v roce 2008 za 4,05 milionu dolarů (93,5 milionu korun při současném kurzu). Jeho nynější cena na realitním serveru je o něco méně než dvojnásobná – 7,25 milionu dolarů, tedy přibližně 167 milionů korun.

Anketa

Líbí se vám více moderní skládané střešní krytiny, nebo prejzová?
Moderní
75,2 %
Prejz
24,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2743 čtenářů.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám