Hlavní obsah

Dominantou bytu hvězdy snímku Superman se vrací je cihlový krb

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byt rozdělený do tří podlaží v jednom z cihlových domů v americkém New Yorku má neuvěřitelně příjemnou atmosféru a výhodu, kterou u domácností ve velkoměstech rozhodně nelze považovat za samozřejmou - je plný světla a volného prostoru. Jeho majitelkou se stala americká herečka Parker Poseyová, jíž měli diváci možnost zaznamenat například ve filmu Superman se vrací.

Foto: Profimedia.cz

Ústředním prvkem obývacího pokoje je cihlový krb v rohu.

Článek

Tmavé cihly, z nichž byl dům v roce 1910 postaven, nejsou ovšem jen materiálem přiznaným na fasádě. Na některých místech se objevují rovněž i v čistě bíle vymalovaném interiéru, kde působí jako velice povedený zpestřující prvek.

Nejvýrazněji se uplatnily v obývacím pokoji, kde je z nich vytvořen krb, do nějž je vsazena krbová vložka.

Foto: Profimedia.cz

Nevšedním prvkem jídelny je obloukové okno.

Korunou bytu je ovšem zahrada vytvořená na střeše. Ta je ve skutečnosti nejvyšším ze tří podlaží domova ve čtvrti Chelsea. Nejenom že působí jako malý kousek venkovského prostředí uprostřed New Yorku, ale zároveň z ní je nádherný výhled na okolní město.

Ačkoli vlastní byt zabírá dvě podlaží (třetím je ona zahrada), není nikterak velký. Má pouze čtyři místnosti a malou kuchyň.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka Parker Poseyová

Společenskou zónou je spodní podlaží. Zde je obývací pokoj, jídelna a kuchyň. Jak uvádí web Architectural Digest, obývací pokoj má dvojitou výšku stropu, na něj navazující jídelní zóna se pak těší pohledem ven skrz romantické obloukové okno.

Obývací pokoj je osazen již standardně hranatými okny, jejich výška a rozměry však umožňují, aby do místnosti proudilo po celý den dostatečné množství světla. Tomu nepochybně hodně napomáhá i jejich orientace, neboť směřují na jih.

Foto: Profimedia.cz

Nevelká kuchyň obložená keramickým obkladem v bílém lesku a tvaru cihel je zařízená linkou z třešňového dřeva.

Na jídelnu navazuje v pravém úhlu k obývacímu pokoji kuchyň, vybavená spotřebiči v nerezové oceli. Bíle obkládané místnosti vládne nábytek z třešňového dřeva osazený žulovými pracovními plochami.

Na spodním podlaží je pouze toaleta.

Foto: Profimedia.cz

V ložnici je nad hlavami postele světlík.

Do vyššího podlaží (a také dál nahoru na terasu) vede cesta po elegantním točitém schodišti. Právě zde je zmiňovaná ložnice, jejímž ozvláštňujícím prvkem je světlík přímo nad hlavami lože.

Kromě ložnice je na druhém podlaží také koupelna a s ní sousedící pracovna s výhledem na obývák pod sebou. Právě tato část bytu by dle informací realitního webu StreetEasy byla eventuálně proměnitelná na případný pokoj pro hosty.

Foto: Profimedia.cz

Nejvyšší podlaží triplexu tvoří terasa fungující jako zahrádka.

Byt v domě, kde je dohromady sedm partají, koupila herečka za necelý 1,5 milionu dolarů, tedy zhruba 34 milionů korun.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Anketa

Líbil by se vám trojpodlažní byt se zahradou na střeše uprostřed města?
Ano, je to ideální.
52,9 %
Nevím, nejsem si jistý/á.
8,8 %
Ne, nechci šlapat do schodů.
14,7 %
Ne, nechci bydlet ve městě.
23,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 34 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám