Hlavní obsah

Steven Seagal prodává jeden ze svých domů. Zájemce se stále nenašel

Novinky, Jana Nesvadbová

Už nějaký čas se snaží prodat jeden ze svých domů americký herec Steven Seagal. Zatím se mu to ovšem příliš nedaří, a tak musel jít s prodejní cenou svého sídla v americkém státě Tennessee dokonce o čtvrt miliónu dolarů níž. Nabízí tak dům za méně peněz, než za kolik ho v roce 2005 kupoval.

Foto: Profimedia.cz

Slavný americký herec nabízí svůj dům k prodeji už poněkolikáté. Dokonce šel tentokrát s prodejní cenou pod částku, za niž jej kdysi kupoval.

Článek

Sídlo s plochou 743 m2 stojí na téměř pětihektarovém pozemku. Herec, který se proslavil především rolemi drsňáků trestajících nepravosti pádnou rukou a elegantním chvatem, je koupil v roce 2005 za 1,5 miliónu dolarů, tedy zhruba 33 miliónů korun.

Nyní je dům na prodej znovu. Aby zvýšil jeho atraktivitu, přistoupil pětašedesátiletý obdivovatel ruského prezidenta Vladimira Putina, jenž se mu odměnil udělením ruského občanství, k nepříjemnému kroku a snížil prodejní cenu dokonce pod částku, za niž jej před léty kupoval.

Bohatě vybavený dům elegantního vzhledu, který jako by byl připomínkou „starých dobrých časů”, je nově k mání za 1,25 miliónu dolarů, tedy zhruba za 27 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

V domě je možné kromě jiných místností nalézt i plně zařízený bar.

Už pět let po koupi Seagal dům nabídl k prodeji poprvé, a to za rovné dva milióny dolarů (43,5 miliónu korun). Žádný kupec však neprojevil zájem.

Od té doby se objekt objevil na trhu s realitami ještě několikrát, ale pokaždé bez úspěchu.

Foto: Profimedia.cz

Interiér domu je stylově zařízený.

Dům je ve skutečnosti pěkným třípodlažním sídlem postaveným v koloniálním stylu.

Cihlové zdi, v nich velká, bíle natřená dřevěná okna, valbová střecha s břidlicovou krytinou doplněná spoustou vikýřů a štítů. Elegantně chráněný vstup a v každé důležité místnosti krb. Vysoké štukované stropy a čistě bílá výmalba. Tak by se dal stručně popsat hercův dům.

Foto: Profimedia.cz

Na každém kroku na návštěvníka dýchne pocit domáckého prostředí.

Jeho zajímavostí je možná trochu zarážející styl, v jakém je zařízen interiér. Muž, jenž ovládá bojová umění na vysoké úrovni a sám byl dlouhá léta jejich instruktorem (připravoval herce Seana Conneryho pro bojové scény ve filmu o agentu Jamesi Bondovi Žiješ jenom dvakrát) a který o sobě tvrdí, že je reinkarnací buddhistického lámy, rozhodně není vyznavačem v Asii tolik oblíbeného minimalismu.

Foto: Profimedia.cz

Dům má celkem tři podlaží.

Interiér domu je naopak mnohem bližší české mentalitě. Většina místností je zaplněna spoustou dekorací, drobností, uměleckými díly anebo prostě jen drobnostmi, které jsou člověku milé a nechce se s nimi loučit.

Foto: Profimedia.cz

Kdo by u kdysi uznávaného trenéra aikida (bojové umění) a reinkarnovaného buddhistického lámy čekal příklon k tradičnímu minimalismu, ten by se velice mýlil.

Interiér je rozdělen do tří podlaží, návštěvník v něm objeví čtyři ložnice, kuchyň, jídelnu, obývací pokoj, ale také například plně zařízený bar, multimediální místnost a nikoho jistě nepřekvapí ani tělocvična. Přímo před domem pak přirozeně nechybí velký bazén.

Foto: Profimedia.cz

V domě jsou celkem čtyři ložnice.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám