Hlavní obsah

Milovník létání John Travolta bydlí v domě svých snů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domov amerického filmového herce a vášnivého pilota Johna Travolty vypadá jako zhmotnění snu nejednoho kluka. Má podobu letištního terminálu a částečně tak i funguje. V bezprostředním sousedství soukromé rozjezdové dráhy o délce 2,25 km a s letouny parkujícími doslova přede dveřmi nelze snad ani čekat nic jiného.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo Johna Travolty připomíná v mnoha ohledech spíše malé letiště.

Článek

Travoltovo sídlo, nazvané podle jeho dětí Jett-Bleu, se nachází v Jumbolair nedaleko města Ocala na Floridě. Autorkou architektonického návrhu stavby o rozloze skoro 600 m² je Dana Smithová, o aviaticky laděný interiér se postarala designérka Sherri Jamesová.

Rezidence byla postavena za 2,5 miliónu dolarů (48 650 000 korun) v roce 2004. Její součástí je malá kontrolní věž.

Foto: Profimedia.cz

Splněný sen leteckého nadšence

Foto: Profimedia.cz

V bezprostřední blízkosti Johnova sídla se nachází 2,25 km dlouhá runway.

Travoltova manželka, herečka Kelly Prestonová, měla údajně kdesi prohlásit, že plánování interiéru domu začali kuchyní. Podle lidí, kteří sídlo navštívili, ovšem její vliv právě tam také patrně skončil. Zbytek sídla je totiž zcela v duchu Travoltova hobby: obrazy s letadly na stěnách, malby s leteckými a letištními výjevy na zdech, u stropu zavěšené modely letadélek...

A kdyby toho snad bylo málo, stačí vykouknout z okna a díváte se přímo na čumáky dvou Johnových miláčků – Gulfstreamu a Boeingu 707.

Foto: Profimedia.cz

Bar s výhledem na parkující letadla je zařízen v leteckém duchu.

Foto: Profimedia.cz

Z některých úhlů pohledu není úplně jisté, zda jde o soukromou rezidenci, nebo letištní terminál.

Tak, jako je John Travolta pravděpodobně ještě stále jediným Američanem, který vlastní i pilotuje soukromý Boeing 707, je nepochybně zároveň jedním z velmi mála lidí, kteří mohou nastoupit do kokpitu svého letadla v bačkorách a v županu s nedojedeným toustem od snídaně v ruce.

Anketa

Brali byste takové bydlení?
Rozhodně ano! Nádhera
60,4 %
Sice mám rád/a letadla také, ale tohle je možná už trochu moc
21,6 %
Nikdy, je to šílenost
18 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8444 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám