Hlavní obsah

Z půdního prostoru vznikl moderní malometrážní byt

Původní půdní prostor byl nově kolaudován na bytovou jednotku o skromné výměře 45 m2. V rámci toho proběhla komplexní stavební rekonstrukce, která architektům umožnila definovat každý detail bytu. Snažili se co nejvíce zefektivnit malou metráž prostoru.

Foto: Daniel Čáha a časopis Bydlení mezi panely

Celý interiér je laděný do kombinace bílé a černé.

Článek

Jednotka je nyní řešena jako 2+kk. Prostor původní chodby byl propojen s obývacím pokojem, to umožnilo maximalizovat plochu obývacího pokoje.

„Vznikl tu dominantní překlad, který jsme truhlářsky obestavěli a vytvořili jsme tak centrální bod celého bytu, ve kterém se nachází kuchyňský ostrůvek s varnou částí. Na druhé straně naleznete mycí část, technickou skříň s kotlem a vestavnou lednici. Vše je spojeno do jedné kompaktní stěny,” vysvětluje architekt Jan Bek, který klade důraz především na komplexnost služeb.

Proto jej často můžete potkat na stavbách, kde funguje v roli autorského dozoru. Firmy, se kterými spolupracuje, jsou firmy praxí odzkoušené, které drží předem dané termíny.

Foto: Daniel Čáha a časopis Bydlení mezi panely

Prostor původní chodby byl propojen s obývacím pokojem, což umožnilo maximalizovat danou plochu.

Foto: Daniel Čáha a časopis Bydlení mezi panely

Architekti se snažili co nejvíce zefektivnit malou metráž rekonstruovaného bytu.

V obývacím pokoji dále nalezneme TV stěnu, které dominuje cihlový obklad a otevřenou knihovnu pod okny. Obývacímu pokoji s průchozí kuchyňskou linkou předchází zádveří s integrovaným botníkem a jednou, cihlovými pásky obloženou, stěnou s dřevěnými věšáky.

Dále v bytě nalezneme koupelnu se sprchovým koutem a ložnici. Ložnice v nynější době, především z finančních důvodů, není ještě stále hotova.

Co se materiálového řešení týče, celý interiér je laděný do kombinace bílé a černé. Bílé plochy jsou z lakované MDF, dřevodekor je zastoupen dubovou dýhou. Na podlaze se nachází laminát imitující dubovou dřevěnou podlahu dodaný firmou SPO.

Foto: Daniel Čáha a časopis Bydlení mezi panely

Bílé plochy jsou z lakované MDF a dřevodekor je zastoupen dubovou dýhou.

Foto: Daniel Čáha a časopis Bydlení mezi panely

Koupelna se zcela vymyká zbytku bytu svou tmavou barvou.

Foto: Daniel Čáha a časopis Bydlení mezi panely

Koupelna se zcela vymyká zbytku bytu svou tmavou barvou. „Ačkoliv se jedná o nejmenší místnost v bytě, a navíc bez oken, tmavé jsme se nebáli. Tmavé Caesar obklady spolu s LED podkreslujícími pásky vytvářejí příjemný wellness pocit a dobré místo k relaxaci. Jelikož nejsem zastáncem chromu a chromových povrchů, v prostoru koupelny byste je hledali marně. Chrom je zastoupen černými koncovými prvky,” poznamenává architekt.

Sanita byla použita taktéž černá. Kompletní dodávka byla sestavena v kooperaci s firmou Keramika Soukup. Betonové umyvadlo je od firmy Gravelli.

Byt je vybaven nábytkem pouze od českých výrobců. Naleznete zde například dubové židle od firmy Ton, masivní stolek od firmy Situs a krásné křišťálové svítidlo od firmy Bomma. Dveře Mobau s příčnou dýhou jsou vyšperkovány o kliky z české firmy M.

„Chtěl bych poděkovat všem uvedeným dodavatelům, kteří nám pomohli splnit si náš sen o bydlení. Jsem moc rád, že jsem si postupem času dokázal vyfiltrovat pouze ty nejkvalitnější a hlavně nejspolehlivější, se kterými je radost pracovat,” podotýká s uspokojením architekt.

Foto: Daniel Čáha a časopis Bydlení mezi panely

Může se vám hodit na Seznamu:

Technické údaje

Datum realizace: 05 2018

Přibližný rozpočet: neuveden

Subdodavatel: DB by DN, Mobest, interierh - truhlařina, Ton. Situs, Keramika Soukup, SPO, Pyramis, Hotpoint, Favia, Gravelli, Bomma, Ilumix, M kliky, MB dveře, Caesar, Kartoons, vip stone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám