Hlavní obsah

VIDEO: Pisoár nového tisíciletí vůbec nepotřebuje vodu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pisoár, pánská toaleta, které se jinak říká také mušle dnes možná získá nové přízvisko. Opět se totiž přiblížila doba suchého záchodu, ten bude v novém tisíciletí ale mnohem hygieničtější než kdy býval. Podívejte se s námi za trendy novodobých pisoárů, určitě vás překvapí.

Článek

Výhodou novodobých pisoárů je předně úspora vody. Jeho koupě tak rozhodně má svou návratnost.

Na jakém principu fungují?

Hydrostatickou vznosnou ploškou nacházející se v sifonu pisoáru je zaručen odtok moči a znovu zavření sifonu bez zápachu. Plovák je skrze tekoucí moč z mísy pisoáru tlačen dolů a po ukončení vyplave zase nahoru proti gumové horní části sifonu.

.: Minimalistický design moderního pisoáru vypadá stylově.foto: archív Důmí

Vše, co se nachází v sifonu, vyteče vypouštěcími otvory bez spláchnutí do kanalizace. Patentovaný a vyměnitelný sifon, který se vsazuje, dělá tedy splachování zbytečnou a nepotřebnou záležitostí. Pisoár nemá žádné ovládací díly a skrze patentovanou formu nic nevytéká zpět.

Minimalistický design je hygienický

Design pisoáru je navržen minimalisticky, aby neměl žádné zbytečné plochy, kde by se držely bakterie a usazeniny. Je vyroben jako jednotný odlitek a nejsou na něm tudíž žádné spoje atd. O tom, jak si zařídit toaletu ještě hygieničtější a uspořit v ní prostor se dočtete zde.

Nepříjemný zápach na toaletě je kromě jiného následkem rozkladu organických materiálů bakteriemi. Zdrojem života těchto bakterií je pitná voda, pisoár bez vody tak minimalizuje jejich výskyt v toaletě a domov je tak díky tomu čistší.

Nápadité novinky v technologiích se záhy promítají do podob našich interiérů. Možná si, stejně jako když k nám poprvé přišlo rádio nebo pračka, budeme i pamatovat rok, kdy k nám poprvé přišel pisoár bez vody.

Reklama

Související témata:

Související články

Mluvící toaleta se stala v Británii hitem

Mluvící toaleta, která řekne svému uživateli, kdy je čas spláchnout a kolik vody je třeba vypustit dobývá Velkou Británii. Během několika málo...

Výběr článků

Načítám