Hlavní obsah

Nechte se unést kouzlem dřevěných žaluzií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte rádi nábytek z přírodních materiálů a v tónech béžové a hnědé, pak opravdovou třešinkou na dortu mohou být vhodně zvolené žaluzie. Přinášíme vám několik tipů jak se vybrat žaluzie, které se budou hodit právě do interiérů milovníků přírody. A nebojte se, vydrží stejně dlouho jako ty plastové.

Článek

Dřevěné žaluzie dodají klasickému interiéru příjemnou atmosféru. Přírodní materiály jsou dnes zpracovávány podle nejnovějších trendů, a tak nemusíte mít strach, že by se vám žaluzie zlomila nebo nějak poškodila.

.: Detail dřevěných žaluzií.foto: Voïvo Wood

Moderní žaluzie jsou chráněny speciálním pryskyřicovým lakem proti poškození vlhkostí, proti vzniku tzv. „mokrých map“.

A z jakého dřeva se tyto žaluzie vyrábějí?

Na výběr máte z různých odstínů hnědé, světle hnědou barvu mají žaluzie z americké lípy, okrovou barvu zase žaluzie z bambusu nebo z exotického raminu.

.: Dřevěné žaluzie úžasně ladí s ostatními doplňky v bytě.foto: stínící systémy lama

Tmavě hnědé jsou teakové žaluzie, ty jsou velmi odolné, ale také velmi drahé. Teak je ale odolný proti slunci i proti vodě a krom toho také proti škůdcům.

.: Ladit byt do teplé slunečné béžové barvy je velmi příjemné pro psychiku.foto: stínící technika Univers

Levnější variantou jsou žaluzie z borovice, ty jsou levnější a je možné je nabarvit na odstín, který bude přesně ladit s ostatními doplňky ve vašem bytě.

Proč pořídit dřevěným žaluziím ochranný krém

Pořídit žaluziím ochranný nátěr rozhodně není od věci. Proč? Protože dřevěné žaluzie jsou vystaveny přímému slunečnímu záření a kdyby tento nátěr neměly, tak by postupem doby bledly.

.: Tyto žaluzie jsou vyrobeny z bambusu a jsou velmi lehké.foto: firma BEMATECH

Žaluzie se hodí prakticky do každého okna, kam se nevejdou ty vertikální, tam půjdou horizontální a naopak.

.: Tmavě hnědé žaluzie ladí s provedením nábytku. Plastové žaluzie by se sem určitě nehodily.foto: firma BEMATECH

Jejich instalace se provádí přes okenní výklenek, na okenní rám, přes okenní otvor (na stěnu) nebo do okenního otvoru (na strop). Šikovný domácí kutil to zvládne svépomocí.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová okna: máte z čeho si vybírat

Nová okna a dveře se značně zkvalitňují. Požadavky na úspory energií v kombinaci s lehkou obsluhou, pěkným designem a zvýšením bezpečnosti nutí výrobce...

Pěkné okno umocní krásu domu i bytu

Okno nejvíc působí svým tvarem, barvou rámu, křídel i materiálem. Plast a hliník jsou sice módní, ale dřevo dává mnohem větší možnost tvarových řešení....

Výběr článků

Načítám