Hlavní obsah

Tipy, jak si prakticky zařídit domácí kancelář

Novinky, kor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nalaďte se s přicházejícím podzimem zpátky na pracovní atmosféru. Nechte se inspirovat doplňky pro oživení vaší kanceláře nebo domácí pracovny.

Foto: Profimedia.cz

Zefektivněte si práci v kanceláři nebo domácí pracovně.

Článek

Kancelářské potřeby

Zpříjemněte si práci v kanceláři barevnými i elegantními papírenskými výrobky, jako jsou diáře, bloky a sešity. Hezky působí zejména jejich sladění nikoli do jedné, ale do kombinace dvou až tří barev.

Foto: Semikolon

Stolní organizér, stojánek na tužky a stolní bloček sladěné v jedné barvě. Cena 423 Kč, 264 Kč a 264 Kč

Pořídit si můžete i nejrůznější organizéry, boxy, desky a další úložné prostory, které vám umožní zachovat na pracovním místě pořádek, zároveň jej zpestří.

Pohodlná kancelářská židle

Jedním z nejdůležitějších a nejvíce přehlížených parametrů je pohodlí na pracovišti, byť by to byla „jen” domácí kancelář. Dopřejte si proto zdraví a příjemné posezení při práci u stolu vhodným výběrem židle.

Foto: cre8

Pracovní židle Mirra od Herman Miller. Cena 15 100 Kč.

Při jejím výběru dbejte na důležité vlastnosti, jako je vyhovující tvar i velikost všech opěrných částí, ale také zda je opora beder i výška područek nastavitelná. Samozřejmostí by měla být možnost jednoduchého nastavení výšky sedáku.

Důležitý je i materiál opěrky zad a sedáku. Ten by měl být z příjemného a prodyšného materiálu, který je zároveň snadno omyvatelný.

Foto: cre8

Pracovní a víceúčelové židle Celle Chair od Herman Miller (vlevo), cena 12 600 Kč a Keyn Four-Star od Herman Miller, cena 14 100 Kč.

 Pryč s kabely

Pokud vám na pracovním stole nebo naopak na zemi pod ním překáží hromada kabelů, pořiďte si kabelovodič. Jednoduše uspořádá vaše přívodní šňůry a kabely od počítače, zároveň usnadní i úklid pracovního místa.

Jde o jednoduchý doplněk, který se připevní ke stolu a kabely se do něj uloží tak, že nevytvářejí nikde nepřehledné klubko a hlavně - nepřekážejí.

Foto: Ikea

Kabelovodič SIGNUM je dlouhý 70 cm, cena 199 Kč.

Ideální pracovní stůl

Při výběru pracovního stolu se nemusíte omezovat jen na hledisko jeho funkčnosti. Současní výrobci nábytku se snaží co nejefektivněji kombinovat design a vzhled s inovativní funkčností.

Foto: Wiesner-Hager

Skládací stůl yuno získal prestižní ocenění Red Dot Award. Cena Kč.

Konstrukce snadno stohovatelných stolů umožňuje skládat je na sebe v takřka libovolném množství, což ušetří spoustu místa při skladování. Samotný stůl se nerozkládá.

Na osvětlení záleží

Pořiďte si na stůl inteligentní lampu, přes kterou lze snadno nabít chytrý telefon. Pokud má funkci bezdrátového nabíjení, jen ho přiložíte.

Foto: Ikea

Lampa HEKTAR, která přes USB nabije i dvě zařízení najednou. Cena 1490 Kč.

Lampa je vybavena i zabudovaným USB portem, takže přes ní můžete nabíjet najednou i dvě zařízení, tedy i telefony nebo tablety, které zmiňovanou funkci nemají.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám