Hlavní obsah

Nezbytní pomocníci pro přípravu vánočního pohoštění

Právo, Sylva Svobodová

O Vánocích se v domácnostech mísí rozmanité vůně. Pečeme cukroví, perníčky i tradiční vánočku. A do toho nesmí chybět ani pořádné maso a ryba. Jedny ruce nestačí, a tak oceníme pomocníky. Děti se s nadšením zapojí do zdobení, připravit těsto nám pomůže domácí robot.

Foto: Ikea (4x)

Sadu tří vánočních plechovek lze seskládat do sebe a šetřit tak úložné místo.

Článek

Mixéry, hnětače, kuchyňské váhy, odměrky, multifunkční hrnce, zapékací misky, plechy a výkonná pečicí trouba. To je vybavení, které před Vánocemi uvede do života každá hospodyňka.

A když je vše připraveno, můžeme servírovat. Nejlépe na stylových podnosech a etažérech.

Robot vyšlehá krém i těsto

Přístroj má sadu metel, které si poradí se vším. A-metla je určena na třená těsta a krémy a má gumovou stěrku. Balonová metla skvěle vyšlehá šlehačku nebo krém, čtyři bílky do plného sněhu během minuty. Hnětací metla zpracuje 1,1 kg kynutého těsta na vánočku.

Foto: Concept

Robot má ale i mlýnek na maso se třemi hrubostmi mletí, mixér se skleněnou teplovzdornou nádobou, sadu struhadel, nerezovou a plastovou mísu. Cena 5999 Kč.

Děti cukroví milují

Uždibování cukroví, nazdobených perníčků a sladkostí patří k Vánocům! Hlavně děti potají ochutnávají a je jedno, že se blíží čas oběda.

Foto: Luxury Table

Dopřejme jim to, ocení i svůj vlastní podnos. Tento je vhodný i na koláče, cena 1530 Kč.

S odměrkou chybu neuděláme

Sadu pěti odměrek rozhodně oceníme. Mají velikosti 1 mililitr, čajová lžička, 1 polévková lžíce, 0,5 decilitru a 1 decilitr. Materiál nerezavějící ocel, lze mýt v myčce, cena 129 Kč.

Foto: Ikea

Vykrojte si srdíčko

Dva kusy vykrajovátek z nerezové oceli ve tvaru srdíček se hodí nejlépe na sladké perníčky. Velikost srdce 14 cm a 18,5 cm. Cena za dva kusy 49 Kč.

Foto: Ikea

Hrnec upeče nejen bábovku

V multifunkčním hrnci upečeme klasickou bábovku, grilovanou rybu a připravíme i čokoládové fondue. Hrnec má speciální vnitřní nádobu na vaření z nepřilnavého keramického povrchu, díky kterému pokrmy připravíme s minimálním množstvím tuku a bez rizika připálení.

Foto: Concept

Jeho max. kapacita je 4 l, teplotu lze nastavit od 80 do 240 °C. Zvládne vaření, dušení, smažení, pečení, vaření v páře, fritování nebo pomalé vaření, zastane i práci přenosného grilu. Cena 2999 Kč.

Už nelítají skořápky

Stylový a praktický louskáček na ořechy Nut Hammer je od dánské značky Menu. Materiál dřevo a lité železo. Ořech jednoduše umístíme do silikonového držáku s gumou a rozlouskneme kladívkem proti tvrdému povrchu. Zvládnou to i děti a hlavně už nebudou žádné skořápky po celé kuchyni.

Foto: Designville

Jde mu to od ruky

V kuchyni je skvělým pomocníkem mixér, protože s ním jde vše rychle a dohladka. Lehký a praktický je tyčový z kolekce Creative Collection, příkon 700 W, noha z nerezové oceli, mixovací nádoba, sekací nádoba a ručí za plynulou regulaci otáček (funkce turbo).

Foto: Electrolux

Má i pasírovací nástavec na brambory, šlehací metlu – délka přívodu kabelu 1,8 m, barva černá/stříbrná. Cena 1599 Kč.

Kam uložit cukroví

Sadu tří vánočních plechovek lze seskládat do sebe a šetřit tak úložné místo. Šikovné jsou na cukroví, sušenky, trvanlivé pečivo, protože se v nich nepolámou a nedrolí. Cena 199 Kč.

Růžová váha v retro stylu

Nádherná kuchyňská váha v retro designu a růžové barvě je pro dámu kuchařku. Její kapacita je maximálně 5 kg, průměr misky 21 cm, výška misky 4 cm. Váha je vybavena vyvažovacím kolečkem. Cena 1399 Kč.

Foto: Bellarose

Upečeme si to spolu

Děti jsou vděční pomocníci, a když dostanou stejnou zástěrku jako maminka, budou si připadat důležitě. Tato s červenou kostičkou je 100% bavlněná, k dostání je v dospělácké i dětské velikosti. Cena dětské 199 Kč, větší stojí 249 Kč.

Foto: Tchibo

Jeden plech nestačí

Pečicí plechy má každá hospodyňka ve více kusech. Některé jsou na buchty, jiné na zapékané brambory a zeleninu a ty nejhlubší obvykle na maso a ryby. Tento má hloubku 60 mm, rozměry 465 x 385 mm, výborně se čistí. Cena 895 Kč.

Foto: Electrolux

Zapečou bez reptání

Mini zapékací set tvoří dvě keramické, ručně malované misky ve třech barevných provedeních: černá, mandlová a královská červená. Lze je mýt v myčce, dát do mikrovlnky, snesou teplotu až 260 °C. Materiál tvrdá glazovaná keramika, cena 990 Kč.

Foto: Kitchen Aid

Klasická forma neomrzí

Stříbrné formy na pečení se prodávají v sadě po 2 kusech, mají eloxovaný hliníkový povrch, který je odolný a snadno se čistí. Formu před použitím vymažeme máslem či olejem, cena 129 Kč.

Foto: Ikea

Vyskládejte svoje cukroví

Na Vánoce přijdou příbuzní, které rádi pohostíme. Ke kávě každému chutná domácí cukroví, které jsme letos připravili. Cukrářské dobroty se zaskví na praktickém etažéru, tento na snímku se jmenuje Rose Cottage, je od značky Villeroy & Boch, stojí 1500 Kč.

Foto: Luxury Table

Ozdobíme cukroví i perníčky

Silikonová zdobička je šikovný pomocník. Má nástavec, ze kterého se přesně dávkuje množství krému, který právě potřebujeme. Cena 199 Kč.

Foto: Tchibo

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám