Hlavní obsah

Na Floridě mají kostel, který svým vzhledem připomíná kuře

Novinky, nes

Kuřecí kostel, tak v posledních dnech překřtili internetoví fanoušci po celém světě svatostánek v Madeira Beach na Floridě. Svou podobou s roztomilým kuřátkem láká mnohé turisty i zvědavce z širokého okolí.

Foto: Profimedia.cz

Kostel v Madeira Beach vypadá z určitého úhlu jako kuře.

Článek

Důvodem je kouzlo nechtěného. Kostel vypadá z mnoha stran celkem nenápadně, ale v okamžiku, kdy se na něj díváte z toho správného úhlu, zjistíte, že díky dvěma zvláštně provedeným oknům na jeho věži a stříšce s červenými taškami více než cokoli jiného připomíná kuřátko, které jako by vyskočilo z kresleného seriálu pro děti.

Kostel byl postaven v roce 1944 a ve stejném roce byl založen i místní sbor kongregačního typu nazvaný Církev u moře. Pro nás trochu zvláštní název v sobě nese původní účel sboru - jeho zakladateli byli převážně tamní rybáři a jejich rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Kostel se stal na internetu natolik populárním, že do Madeira Beach proudí nyní stovky návštěvníků, jen aby si jej vyfotili. Obyvatelé města se nemohou shodnout, zda je tato popularita těší, nebo ne. Zatímco Dee Dee Parkerová, dlouhodobá členka sboru, řekla reportérům deníku Daily Mail, že nově nabytou popularitu jejich sbor vítá, jiní členové sboru, kteří si nepřáli být jmenováni, s ní nesouhlasí.

"Nemáme radost z toho, že nám teď říkají 'kuřecí církev'. Sice to k nám přitahuje pozornost lidí, ale z úplně zcestných důvodů. Oni s námi netouží sdílet naši víru, ale jen si dělat legraci," stýskají si.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám