Hlavní obsah

Novitec Maserati Quattroporte: prostě umí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maserati Quattroporte není žádné "ořezávátko". Tenhle sedan s luxusní výbavou má pod kapotou ďábelský stroj - osmiválec o objemu 4,2 l a výkonu 295 kW. Jenže firmě Novitec to připadalo málo.

Článek

Když jsme Maserati Quattroporte testovali [celá zpráva], moc jsme si pochvalovali jeho vzhled. Tohle auto je prostě parádním výsledkem italské designerské školy se vším všudy. Novitec to ví. Dát tomuhle autu nový nárazník prostě nejde. Takže u vzhledu se tuningová firma zarazila pouze u úprav decentních - nových kol (20" a pneumatik o šířce 285 mm vzadu a 245 mm vpředu) a větších koncovek výfuku.

Jenže Novitec se zaměřuje především na to, co je pod kabátem vozu. Podvozek byl o pár milimetrů snížen a lehce přitvrzen. Tato ohromná kola však musí zvládat to, co se děje v osmiválci. Přeprogramováním CPU a instalací nového výfukového systému se zvedl výkon na efektních 304 kW při 7100 ot./min. Točivý moment má po úpravě maximum 468 N.m, které jsou k dispozici ve 4650 ot./min.

Popravdě řečeno se nám Novitec začíná líbit čím dál víc. Po jeho nekompromisní Alfě Romeo GT X - Supero [celá zpráva] a Ferrari F430 s dvojicí kompresorů Rotrex [celá zpráva] je tohle další perfektní kus, který firma ze Stettenu nabízí.

Reklama

Související témata:

Související články

Novitec Alfa Romeo GT X-Supero: Lahůdka

Oranžová střela, mechanický pomeranč, italská zmrzlina... To všechno jsou přirovnání do titulku, která se tam ovšem nevešla. Tohle auto má mnoho superlativů,...

Dvojice lepších rotrexů pro Ferrari F430

Německá tuningová firma Novitec upravuje italské automobily, jako je Alfa Romeo, Fiat či Lancia. Že takhle firmu neznáte? Není se co divit - s těmito modely...

Výběr článků

Načítám