Hlavní obsah

Nejnovější Golf dostal dravý sportovní outfit a 30 koní navíc

Novinky, maž

Německá tuningová firma Abt se specializuje na úpravy vozidel koncernu VW. Často se do jejích dílen dostanou i vozy s logem Škoda. Tentokráte se v Abt podívali na poslední generaci Golfu a kromě sportovnějšího designu mu přidali i větší porci koní v motoru.

Článek

Upravenou verzi poznáte na první pohled: vepředu jsou větší otvory pro nasávání vzduchu, přední nárazník má jiný tvar. Po stranách si lze všimnout silnějších prahů, vzadu přibyl decentní spoiler a difuzor.

Nová je i čtveřice koncovek výfuků, které jsou umístěny ve dvojici nad sebou (podobně jako například u nového modelu Ferrari California). Upravený Golf se nabízí buď s osmnáctipalcovými nebo dokonce devatenáctipalcovými litými koly.

Kromě viditelných změn můžete mít na přání tvrdší podvozek nebo výkonnější brzdy (kotouče mají nový rozměr 345 mm nebo 380 mm).

:. Golf VI Abt: místo dvou koncovek výfuků má upravený Golf o dvě více.

Co se týče motorů, celkem Abt upravil tři pohonné jednotky, dvě benzínové a jeden turbodiesel. Dvoulitrové TDI má nyní o 30 koní více (celkově 170). V případě benzínových motorů šlo o úpravy přeplňovaných čtyřválcových čtrnáctistovek. Slabší verze 1,4 TSI si polepšila o 48 koní na 160 a silnější verze, dopovaná turbem i kompresorem nyní nabízí nyní rovných 200 koní (původně 160 k).

Němci z Abt se prý už chystají i na nejostřejší verzi Golfu s tradičním označením GTI, která se ještě nezačala prodávat. Ta standardně nabídne 210 koní a 280 Nm. Kolik jí chtějí přidat v Abt zatím není známo.

Reklama

Související témata:

Související články

ABT už připravuje tuning pro Audi R8

Na podzimním frankfurtském autosalonu bude mít tuningová firma ABT opravdu co představovat. Postará se totiž o pořádný tuning vrcholného sportovního modelu...

Ještě sportovnější Audi R8 od ABT

Německá tuningová firma ABT připravila velkou ofenzivu nových úprav pro modely Audi. Postupně vám představíme tři řady ve sportovních úpravách. Začneme...

Výběr článků

Načítám