Hlavní obsah

Lexus nabídne sportovní paket pro hybridní GS

Novinky, Martin Žemlička

Lexus, luxusní japonská odnož Toyoty, na autosalonu SEMA v Las Vegas představí model GS s paketem F Sport. Kromě sportovnějšího vzhledu a devatenáctipalcových litých kol zaujme na tomto provedení i sportovněji nastavený podvozek s natáčením zadních kol.

Článek

Paket výbavy F Sport pro modelovou řadu GS obsahuje exkluzivně nově přední nárazník s větším bočním žebrováním a jinou mřížkou masky chladiče. Vzadu GS zaujme difuzorem v šedém metalickém laku. Všechny vozy v provedení F Sport budou vybaveny zadním spoilerem a 19palcovými litými koly v tmavé barvě. Kola obouvají pneumatiky 235/40 R19 vpředu a 265/35 R19 vzadu.

V interiéru najdete hliníkové dekory, černé čalounění stropu nebo volant a hlavici řadicí páky obšité perforovanou kůží. Nechybí ani prahové lišty s černým logem či označení F Sport na volantu.

Změnilo se také nastavení podvozku – Lexus GS má nyní tvrdší tlumiče. Nové je i mírné natáčení (maximálně 2 stupně) zadních kol v zatáčkách (při rychlosti nad 80 km/h), které zlepšuje jízdní vlastnosti (obdobný systém nabízí i Renault nebo BMW).

Všechny verze GS se sportovním paketem jsou rovněž vybaveny většími ventilovanými kotouči s rozměry 356 x 30 mm (na přední nápravě). Motor se nezměnil, jde o benzínový šestiválec a elektromotor, který nabídne 297 koní a 368 Nm. Udávaná pohotovostní hmotnost je 1865 až 1930 kilogramů (dle výbavy), i s novým paketem tak rozhodně nejde o pravé sportovní auto.

Cenu za paket F Sport zatím Lexus nezveřejnil; první GS ukáže začátkem listopadu na výstavě SEMA v Las Vegas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám