Hlavní obsah

Když Bentley vypadá jako Bugatti

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé vlastnící Bentley si nemusí patrně dělat mnoho starostí s životní úrovní. Někteří z nich ale stále pošilhávají po ještě vyšších příčkách společenských žebříčků. A co tam "nahoře" dnes frčí? Přece Bugatti a Ferrari.

Článek

Majitelé Bentley GT mají šanci se přiblížit o kousek blíž k vysněnému Bugatti a Ferrari, když si nechají udělat celkem ráznou plastiku svého vozu. Německá tuningová firma LEW Design připravila takovou úpravu, která zvládne obojí.

Přední část zcela přepracovala do podoby Bugatti Veyron. Samozřejmě, že to není přesná kopie - je zde mnoho inspirací z různých vozů - tak například přední světla by mohla klidně sedět v Audi Q7, kola s turbínovitými paprsky zase velmi připomínají Mercedes-Benz SLR. Zadní partie pak se čtveřicí kruhových světel přiznává svou inspiraci ve Ferrari 456.

Tato "smaženice" automobilových skvostů byla pojmenována příznačně: Big Bang. Ostatně velkému třesku odpovídá i to, co je pod kapotou. Dvanáctiválcové bi-turbo v sérii vykazuje výkon 412 kW, po lehkých úpravách až 478 kW a točivý moment vzrostl o 100 N.m na 750 N.m. Na podvozku zapracovali technici firmy Eibach. Ti si třeba pohráli s brzdovou soustavou, které nasadili ohromné keramické kotouče.

Big Bang díky úpravám posunul svojí maximálku z 318 na 330 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za 4,5 s. A cena? Celkem jde - připravte si asi 7,5 miliónu korun, což za Bugatti, Ferrari, Mercedes a Audi najednou je celkem dobré, ne?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám