Hlavní obsah

JE Design Touareg: posuďte sami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi jen málokdo z motoristických fanoušků může zůstat chladný k současné tuningové scéně. Nehovoříme o českých garážových "sochařích", ale o profesionálním tuningu specializovaných firem. Třeba o německé JE Design. Volkswagen Touareg v jeho úpravě asi bude hodně diskutabilní.

Článek

Volkswagen Touareg se stal středem zájmu formy už dávno. Ukazovali jsme vám jeden hodně "ostrý" výtvor, který předním nárazníkem div neškrtal o zem. [celá zpráva] Nyní přichází firma s dalšími úpravami, které nejsou na první pohled tak radikální, ale ukázat ho sousedům asi jen tak někdo nemůže.

Touareg totiž dostal nejen dvaadvacetipalcová kola, ale také velký nástavec na přední nárazník s dvojicí mlhovek, ohromné prahy s falešnými vstupy vzduchu k brzdám či zadní nárazník s čtveřicí koncovek výfuku. Pro tuningové "fajnšmekry" je připraveno i osvětlení spodku vozu modrými diodami - proti gustu...

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Alespoň že JE Design se nezajímá jen o kapoty automobilů, ale také o jejich motory. Větší výkon si tak můžou zaplatit majitelé základního turbodieselu 2.5 TDI, který má po úpravě 152 kW a 460 N.m. Vznětový třílitr má poněkud menší nárůst na 165 kW a 500 N.m, ale možná proto, aby dal prostor největšímu silákovi. Vidlicový desetiválec spalující naftu ve válcích o objemu pět litrů totiž dokáže ze sebe vyždímat 259 kW a 855 N.m.

Anketa

Ohodnoťte známkou dílo JE Design Touareg.
1
60,8 %
2
15,5 %
3
8 %
4
5,4 %
5
10,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1139 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

JE Design: Když SUV nepatří do terénu

Německá firma JE Design, zabývající se tuningem automobilů značek Audi, Škoda a Volkswagen, představila s předstihem svůj poslední výtvor. Audi Q7, které ještě...

Kompresor do Audi A8 od JE Design

Vlajková loď německého výrobce luxusních vozů nedávno sice dostala nejvýkonnější verzi S8, ale ne každý touží po sériovém kousku. Těm nabízí tuningová firma...

JE Design León FR: na křídlech výkonu

Ladičská firma JE Design připravila opravdu slušný kit pro ještě "horký" Seat León FR. Jeho vlastnosti a vzhled předčí i tovární silnější model Cupra.

Výběr článků

Načítám