Hlavní obsah

Exkluzivní Porsche přestavěné na zakázku

Novinky,

Firma StudioTorino představila před rokem speciální roadster na bázi Porsche. Jenže bohatí zákazníci chtějí mít i automobil pro špatné počasí. Nyní se tak objevuje vůz RK Coupé, vycházející z Porsche Cayman.

Článek

StudioTorino připravilo opravdovou lahůdku na bázi Porsche Cayman. Automobil předělali tak, jak si sami představují, že by měl exkluzivní automobil vypadat. Mnoho dílů je zcela nových - například přední světlomety, zadní nárazník, prahy se vstupem vzduchu... Mnoho jich byl ještě upraveno a předěláno k ideálnímu obrazu majitele.

Vše je exkluzivní - například čtrnáctivrstvý lak, perfektní interiér v kůži Poltrona, sportovní sedadla a kola od specializované firmy Toora či doplňky k vozu ručně dělané z hliníku, jako jsou koncovky výfuku a víčko nádrže.

Samozřejmostí je také ultimátní technika. Na podvozku se podílela firma Brembo a Bilstein, které dodaly to nejlepší, co měly (např. elektronicky kontrolované a stavitelné tlumiče či šestipístkové brzdy vpředu s průměrem 350 mm). Motor je upraven od odborníka nejpovolanějšího - firmy RUF.

K boxeru byla připravena speciální sada odstředivého kompresoru s planetovou převodovkou, který pracuje s tlakem 0,7 baru. Předělané jsou vstřikovače, katalyzátor, CPU a také chladicí systém s výkonnějším čerpadlem. Díky tomu se výkon zvýšil na 325 kW při 7000 ot./min a točivý moment na 501 N.m při 5500 ot./min.

Z 0 na 100 km/h zrychlí vůz za 4,3 s, dvoustovku pokoří za 13,0 s a maximální rychlost je podle vyjádření firmy vyšší než 300 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám