Hlavní obsah

Audi bude pro modely TT a R8 nabízet tuningové úpravy

Novinky, maž

Sportovní divize Audi, vedená bývalým šéfem Lamborghini Stephanem Winkelmannem, začne nově nabízet oficiální tuningové úpravy pro vybrané modely. Program nazvaný Audi Sport performance parts je svou nabídkou (a koneckonců i svým názvem) podobný tomu, co BMW prodává v rámci paketů M Performance.

Foto: Audi

Audi Sport performance: modely TT RS (vpravo) a R8

Článek

Nejvýraznější změnou jsou v rámci programu tzv. aerodynamické sady. O které jde, je dobře viditelné z fotografií - otvory pro přívod vzduchu vpředu, boční prahy a difuzor. Tyto prvky navíc zvyšují přítlak.

Pro TT a obě varianty R8 jsou k dispozici nastavitelné podvozky se dvěma nebo třemi variantami tuhosti odpružení a tlumení. Nová jsou i kompletně frézovaná, černá 20“ kola. Ta na neodpružené hmotnosti ušetří 7,2 kilogramu (TT), respektive osm kilogramů (R8).

Foto: Audi

Audi Sport performance: model TT

Foto: Audi

Audi Sport performance: model R8

Dalším rozšířením nabídky je titanový výfuk od Akrapoviče. V interiéru můžete mít volant obšitý alcantarou s červeným pruhem v horní části. V případě automatické převodovky lze mít páčky z uhlíkového kompozitu. A kdo chce o 20 kilogramů lehčí a tužší auto, může si nechat místo zadních sedaček nainstalovat křížový rám.

Audi bude pro modely TT a RS výše uvedené úpravy nabízet od letošního léta, pořídit si můžete třeba jenom jednu část. Později se obdobná nabídka rozšíří i na další modely ingolstadtské automobilky.

Foto: Audi

Audi Sport performance: model TT

Foto: Audi

Audi Sport performance: model R8

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám