Hlavní obsah

Alfa Romeo Brera S: limitovaná edice od Prodrive

Novinky, maž

Alfa Romeo Brera je krásné auto, o tom netřeba diskutovat. Faktem ovšem je, že tahle italská kráska je docela otylá. Britští Prodrive si Breru vzali do svých rukou a provedli několik malých, i když podstatných změn. A jak to všechno dopadlo?

Článek

Motoristickým fanouškům britskou firmu Prodrive, která má na svém kontě četné úpravy závodních automobilů pro WRC, okruhové závody i Formuli 1, nemusíme představovat.

Nyní si britští specialisté vzali do parády běžný produkční vůz - uzavřenou verzi sportovního kupátka Alfa Romeo Brera. Kromě drobných úprav na exteriéru a interiéru jsou důležité dvě změny: snížený podvozek a odstranění několika desítek kilogramů z hmotnosti Brery.

:. Hezký detail na přední sedačce. Foto: Prodrive

V případě čtyřválcového motoru 2,2 JTS se Prodrive podařilo ušetřit 35 kilogramů, u šestiválce 3,2 V6 se hmotnost povedlo snížit o celých 100 kilogramů. A to už je zásadní odtučňovací kůra, které významně pomůže jízdním vlastnostem, dynamice a koneckonců i spotřebě paliva (ale o tu tady až tolik nešlo).

Podvozek má jiné pružiny a tlumiče; Brera je nyní nižší o 10 mm.

:. Čtyři koncovky výfuků jsou u Brery standard pro všechny motorizace.(Foto: Prodrive)

Na závěr jedna špatná zpráva. Brera S se bude prodávat výhradně ve Velké Británii, navíc v limitované edici pěti stovek kusů.

Reklama

Související témata:

Související články

Rallye pro bohaté v Aston Martinu

Dvě velmi známé firmy ve světě rychlých závodních vozů Aston Martin a Prodrive se daly dohromady a připravily lahůdku. I když každý ze subjektů pracuje...

Jedinečná šance: Prodrive otevírá brány

Dva dny v červenci otevře svoje hlavní vývojové a výrobní centrum v Anglii firma Prodrive. Kdo má čas, peníze a chuť, ať navštíví město Branbury ve dnech 14. -...

Výběr článků

Načítám