Hlavní obsah

Nejprestižnější SUV světa prodloužili o metr

Novinky, fra

Nejprestižnější SUV světa pochází od firmy Rolls-Royce a jmenuje se Cullinan. Je to jezdící luxus na vysokém podvozku. Německá firma Klassen si ale myslela, že toto SUV stále není dostatečně nej, proto ho ještě prodloužila. A nejen to.

Foto: Klassen (3x)

Rolls-Royce Cullinan od firmy Klassen

Článek

Zájemců o Rolls-Royce Cullinan je po světě jistě dost. Prodloužená verze si pak také jistě najde pár majitelů z řad bohatých arabských ropných magnátů. Klassen tak má určitě svým vozem o produkci na pár dalších let postaráno. Je to navíc vůbec první přestavba auta, které se ještě ani pořádně nedostalo v sériové verzi k zákazníkům.

Firma roztáhla rozvor na 4311 mm a délku na 6357 mm (původně 3295 a 5341 mm), což znamená, že standardní parkovací místo tohle auto určitě nevyužije. Aby se vůbec mohlo ve městě pohybovat, zcela určitě se bude hodit systém natáčení zadní nápravy.

Foto: Klassen

Tohle auto se už do terénu nepodívá

Foto: Klassen

Opravdu pořádná změna potkala i velké luxusní SUV od Rolls-Royce

Uvnitř firma nabízí kompletní přepracování infotainmentu, který lze kompletně nastavit na ovládání pomocí iPhonu. Je v tom zahrnuto wi-fi připojení, video nebo špičkový audiosystém Bang & Olufsen.

Ale to není vše. Klassen nabízí možnost auto i pancéřovat, a to do kategorie balistické ochrany B6 nebo B7. Samozřejmě, že v tom případě se výrazně zvedne hmotnost vozu, ale dvanáctiválec o objemu 6,75 litru by to zvládnout měl.

Zájemci by si měli připravit minimálně 46 miliónů korun. Ovšem to je jen za základní provedení bez pancéřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám