Hlavní obsah

BMW vytvořilo unikátní M3, prodá ho jedinému zájemci

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW M3 se v USA prodává od roku 1987. V rámci třicátého výročí připravila mnichovská automobilka jeden jediný unikátní model, který zároveň nabídla do prodeje.

Foto: BMW

BMW M3 30 Years American Edition (2017)

Článek

Coby základ použilo BMW model M3 s paketem Competition a s manuální šestistupňovou převodovkou. Zajímavostí je několikavrstvá metalická barva nazvaná Frozen Red II se svítícími rudými částečkami.

Vnější vzhled je doplněn o unikátní zlatá kola M Performance z lehké slitiny (19palcová vpředu a 20palcová vzadu). Pokud jste v devadesátých letech sledovali závody DTM, připomenou vám závodní kola z BMW M3 E30 Warsteiner. Zadní spojler z uhlíkových kompozitů se vyrábí ručně.

Foto: BMW

BMW M3 30 Years American Edition (2017)

Foto: BMW

BMW M3 30 Years American Edition (2017)

Vnitřek v barvách USA

Zajímavostí jsou černé tlumiče s červenými vinutými pružinami. Stavitelný podvozek dovoluje snížit světlou výšku o pět až dvacet milimetrů (ze standardní výšky).

A vzhledem k tomu, že tento model je pro Američany, nepřekvapí americká vlajka na hlavových opěrkách, schránce před spolujezdcem či na zadním okně. Kůže má celkem tři barvy – nikoliv překvapivě – modrou, bílou a červenou.

BMW M3 dovede zrychlit z klidu na 100 km/h za 4,2 sekundy a jeho rychlost je elektronicky brzděna při 250 km/h. S paketem Competition produkuje šestiválec 510 koní (375 kW) a 600 Nm točivého momentu. Test najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

BMW M3 30 Years American Edition si automobilka cení na 129 tisíc dolarů, tedy přibližně 2,7 miliónu korun.

Foto: BMW

BMW M3 30 Years American Edition (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám