Hlavní obsah

Ford pro Focus ST a Fiestu ST nabídne zvýšení výkonu od Mountune

Novinky, maž

Dva ostré hatchbacky od Fordu se dočkaly kitu pro zvýšení výkonu od společnosti Mountune. Vzhledem k posvěcení samotnou automobilkou nepřijdete o tovární záruku.

Foto: Ford

Výkonový kit pro Focus a Fiestu ST má tovární záruku Fordu.

Článek

V případě Fordu Focus ST přinese instalace sady od britské společnosti Mountune zvýšení výkonu na 202 kW, tj. 275 koní. Standardní verze sportovního focusu má přitom 250 k, nárust tedy není nikterak dramatický, jakkoliv třeba disciplínu 0-100 km/h zvládne upravený focus o půl sekundy rychleji. A to není málo. Focus ST od Mountune zvládne akceleraci z klidu na 100 km/h za 5,9 s, zatímco sériová verze to umí za 6,5 s. Jak a zda se zvýšila nejvyšší rychlost zatím Ford ani Mountune neuvedli.

Zvýšeného výkonu si můžete užívat také v případě menšího modelu Fiesta ST. Jeho nejvyšší výkon vzroste po instalaci na 215 koní (158 kW) z původních 180 k. Čas nutný ke zrychlení 0-100 km/h se zkrátí o 0,2 s, na 6,7 s.

Foto: Ford ČR

Ford Focus ST

Také pružnost motorů je o dost lepší

Lepší je i pružné zrychlení u obou modelů. Focus ST má nově maximální točivý moment 400 Nm, Fiesta ST pak 320 Nm. Akcelerace 50-100 km/h na čtvrtý rychlostní stupeň je u focusu o 0,8 s lepší (nyní 4,9 s) u Fiesty se čas potřebný ke zrychlení na stovku zkrátí o 0,7 sekundy, na 5,7 s.

Instalace, kterou budou provádět prodejci Ford s autorizací od Mountune, bude trvat méně než 60 minut v případě Fiesty ST a méně než 90 minut u Focusu ST, uvádí Ford. Na auto nadále platí standardní tovární záruka. Prodejní ceny v Česku zatím tuzemský importér Fordu neoznámil.

Foto: Ford

Ford Fiesta ST (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám