Hlavní obsah

Wazuma Bio V12: dvanáctiválcová čtyřkolka s výkonem 500 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se stane, když do čtyřkolky dáte motor s výkonem 500 koní? Francouzská firma Lazareth to vyzkoušela a výsledkem je model Wazuma Bio V12, který dovede spalovat kromě benzínu i biopalivo E85. Cena je extrémní stejně jako výkon tohoto stroje - cca pět miliónů korun.

Článek

Wazuma znamená japonsky „kouzelný“ a faktem je, že tahle čtyřkolka přináší výkony ze říše snů. Francouzská firma totiž vyndala běžný motor a do čtyřkolky nainstalovala dvanáctiválec původem z BMW, přeplňovaný a s výkonem 500 koní (368 kW).

Výrobce této čtyřkolky bůhvíproč neudává zrychlení a maximální rychlost; dle našich skromných odhadů by tento extrémní stroj měl bez problémů atakovat 300 km/h a zrychlit z klidu na 100 km/h do 2,5 vteřiny.

Zajímavostí je, že Wazuma Bio V12 dovede spalovat i biopalivo E85. Cena v přepočtu činí závratných pět miliónů korun. Čekací doba po objednání jsou zhruba dva měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám