Hlavní obsah

Vortech Corvette Z06 pro šikovné ruce

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě je stále spousta lidí, kteří mají radši svou domácí práci. Koupit si třeba rozložené auto a v garáži si ho dát dohromady, to je ta pravá slast. A co třeba takový tuning? Nebojte - nebudeme psát o montážní pěně, dřevěných křídlech a ubroušených pístech. Tohle je profituning na profi auto, který si ovšem každý může udělat sám.

Článek

Náš recept je jednoduchý. Pořiďte si Chevrolet Corvette Z06, který ze svého sedmilitru dává výkon rovných 500 koní (373 kW při 6200 ot./min.). Tenhle pálivý základ ale ještě připepříte značkou Vortec, která je známá především díky svým kompresorům.

Takže k Z06 přidáte špetku odstředivého kompresoru, kousek mezichladiče stlačeného vzduchu, přihodíte obtokový ventil kompresoru, úchyty, vedení, dochutíte novým výkonným palivovým čerpadlem, lepšími vstřikovači a celé poprášíte powerboxem Diablo Sports na přeprogramování ECU.

:. Takhle dobře "okořeněný" motor rozpálí už při pohledu. (Foto: Vortec. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Doma to všechno dáte dohromady, natankujete benzín, dolijete olej, vodu do chladičů a jdete otestovat, co to s vámi udělá. Tenhle ďábelský domácí gulášek vám ale asi vyžene krev z obličeje, vždyť Z06 po tomhle dochucení má výkon 635 koní. Je ovšem pravda, že pohon zadních kol prostě nedokáže něco takového snést a raději vyplivne všechny newtonmetry a kilowatty na silnici bez užitku. Přebytek výkonu totiž způsobí snížení zrychlení z 0 na 60 MPH (asi 96 km/h) z 3,7 na 3,9 s. Ale letmou čtvrtmíli zvládne za opravdu parádních 11,5 s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám