Hlavní obsah

Značka Alpine dorazila do Česka, známe ceny retro kupé A110

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní odnož Renaultu, znovuzrozená značka Alpine, si v pondělí oficiálně našla cestu na český trh. Zatím nabízí kupé A110 ve třech verzích, v příštích letech představí i tři elektromobily.

Foto: Alpine

Alpine A110 S

Článek

Značka Alpine, která zažila největší slávu v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století, se sice vrátila už v roce 2017, kdy představila novodobý model A110, až nyní je však oficiálně k mání i na českém trhu.

„Otevření Alpine centra v České republice je součástí expanze značky v Evropě s cílem propagovat jedinečný sportovní styl života, který je založen na tradičním DNA značky Alpine a současně i na posledních inovacích skupiny Renault,” řekl Zdeněk Grunt, generální ředitel českého zastoupení Renaultu.

Zakladatel automobilky Alpine se narodil před 100 lety. Kupé A110 jej oslavuje v limitované edici

AutoMoto

A110 je již k objednání v průhonickém dealerství ve třech variantách. Základ za 1 490 000 korun se jmenuje prostě A110 a má 252 koní z přeplňované osmnáctistovky umístěné uprostřed.

Nad ním stojí cestovní A110 GT s cenou od 1 740 000 korun, které má podvozek naladěný pro každodenní cestování i dlouhé trasy. Vrcholem je sportovně laděná verze A110 S dostupná od 1 815 000 korun s volitelným aerodynamickým paketem a přitvrzeným odpružením. Obě tyto verze mají motor posílený na 300 koní.

Alpine poodhaluje tři nové modely včetně novodobého Renaultu 5 Turbo

AutoMoto

Všechny verze využívají dvouspojkovou převodovku, vůz vyniká hliníkovou karoserií a důrazem na nízkou hmotnost, která činí pouhých 1 103 kilogramů.

Výlučně elektrická budoucnost

Do roku 2026 chce značka přejít od jednoho modelu se spalovacím motorem ke třem čistě elektrickým modelům. Portfolio se tehdy bude skládat z kompaktního vozu, pravděpodobně varianty chystaného elektromobilu Renault 5, crossoveru a nástupce modelu A110, který vznikne ve spolupráci s Lotusem.

Kromě toho se název Alpine objeví i na Renaultech v rámci sportovně střižené výbavy Esprite Alpine.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám