Hlavní obsah

Zemřel Frank Williams, legenda F1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 79 let v neděli zemřel Frank Williams, zakladatel slavné britské stáje formule 1 a její dlouholetý šéf. Oznámila to rodina i samotný tým.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Frank Williams

Článek

„Poté, co byl v pátek přijat do nemocnice, zemřel dnes ráno Sir Frank obklopen rodinou,” uvedla v neděli stáj Williams Racing v prohlášení.

Williams patřil k nejvýznamnějším postavám historie formule 1. Společně s Patrickem Headem založil v roce 1977 tým, jenž slavil devětkrát prvenství v Poháru konstruktérů a sedm jezdeckých titulů. Posledním mistrem světa ve williamsu byl v roce 1997 Kanaďan Jacques Villeneuve.

Zemřel Max Mosley

AutoMoto

V roce 2012 Frank Williams odstoupil kvůli zdravotním potížím z představenstva a šéfoval týmu společně s dcerou Claire. Vloni v létě prodali slavnou, ale v posledních letech neúspěšnou stáj americké společnosti Dorilton Capital. Ve stejném roce v září pak oba Williamsovi z týmu odešli, čímž po 43 letech skončila rodinná éra v jedné z historicky nejúspěšnějších stájí F1.

„Rodina formule 1 přišla o milovaného a respektovaného člena. Byl to skutečný velikán našeho sportu, který překonal nejtěžší životní výzvy a každý den bojoval o vítězství na trati i mimo ni,” uvedl v prohlášení šéf formule 1 Stefano Domenicali.

Reklama

Výběr článků

Načítám