Hlavní obsah

Zběsilé kombi z Mnichova. BMW představuje vůbec první M3 Touring

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostré modely od BMW M ve střední třídě nyní napočítáte už čtyři. Vedle sedanu M3 a kupé i kabrioletu M4 je nejnovějším členem vůbec poprvé kombi zvané M3 Touring.

První BMW M3 TouringVideo: BMW

 
Článek

Po upoutávkách a příslibech je tu M3 Touring již v oficiální premiéře. Jedná se o první sériově vyráběné kombi M3. Svým designem samozřejmě příliš nepřekvapí, prvky známé ze sedanu převádí do praktičtější karoserie.

To znamená vertikálně členěné ledvinky, odlišné nárazníky, čtyři výfuky v zádi, 19 a 20palcové disky kol a především rozšířený rozchod kol včetně vyboulených blatníků.

Test BMW M4 s manuální převodovkou: Velké, těžké, ale výborné

Testy

Pokud srovnáme M3 Touring s výchozí řadou 3 Touring, rozdíly v rozměrech nejsou zanedbatelné. Je o 85 milimetrů delší (4794 mm), o 76 mm širší (1903 mm) a o čtyři milimetry nižší (1436 mm).

Protože M3 Touring přijíždí v rámci faceliftu celé trojkové řady, adoptuje již také nové uspořádání interiéru s prohnutým displejem a systémem osmé generace. Panel tvoří 12,3palcový informační displej za volantem a středový displej s úhlopříčkou 14,9 palce.

M3 se i jako kombi od běžné „trojky” dále liší samozřejmě materiály uvnitř a sportovními sedadly. Základní objem zavazadelníku činí 500 litrů, po sklopení sedadel 1500 l.

První jízda s novým BMW M3: Civilizovanější neznamená nudnější

Testy

Ze dvou výkonnových verzí třílitrového řadového šestiválce, dvou převodovek a pohonu zadních i všech kol u současných M3 a M4 v Mnichově pro kombi vybrali pouze jedinou variantu pohonu.

Touring bude nabízen výhradně ve výkonnější verzi Competition, s osmistupňovou samočinnou převodovkou a s pohonem všech kol. To znamená výkon 375 kW/510 k. Zrychlení na 100 km/h zabere 3,6 sekundy a limitovaným maximem je 250 km/h, volitelně 280 km/h.

Novinka se začne vyrábět letos na podzim, česká cena zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám