Hlavní obsah

Za 190 tisíc korun vám Porsche na vaši novou 911 otiskne prst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oddělení personalizace automobilů v Porsche přišlo s novinkou, kterou žádná jiná automobilka na světě nenabízí. Kapotu nové 911 totiž může ozdobit otiskem prstu zákazníka.

Foto: Porsche

Porsche bude nově na kapotu auta moci vytisknout otisk prstu majitele.

Článek

Zákazníci Porsche mohou své modely personalizovat už od 50. let minulého století, kdy si u německé automobilky začali poprvé vymýšlet různé šílenosti. Od té doby už uplynula dlouhá řada let, ale tradice oddělení Porsche Exclusive přetrvala dodnes. Nejnovějším trhákem divize je nyní umístění otisku prstu na kapotu modelu 911.

Nové Subaru WRX STI o výkonu přes 400 koní má vyzvat nejvýkonnější čtyřválec od Mercedesu

AutoMoto

Inženýři pro tento úkon vyvinuli speciální stroj pro nanášení přímého tisku na kapotu auta, který je jediný svého druhu a používá ho jen Porsche. U kapoty to ale nyní jen začíná. V budoucnosti se bude váš otisk prstu moci objevit i v interiéru nebo jinde na karoserii. K dispozici by pak mimo otisku prstu měly být i jiné osobní grafiky.

Celý proces funguje tak, že se z 911 odejme kapota, na kterou pak stroj tiskem nanese biometrická data majitele. Na tisk se pak přidá čirá krycí folie a následně vše projde extrémně důkladným leštěním, aby Porsche zajistilo co nejvyšší kvalitu.

Porsche mění striktní filozofii. Cayman GT4 a Boxster Spyder budou mít i PDK

AutoMoto

Porsche začne objednávky na tisk přijímat od konce března a cenu stanovilo na 7 500 euro, tedy v přepočtu přibližně 190 tisíc korun. To je sice dost, ale Němci i tak očekávají enormní zájem svých zákazníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám