Hlavní obsah

Z Toyoty Yaris je malý sedan, představil se v Thajsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota si zejména pro asijské trhy připravila novou verzi modelu Yaris. Z hatchbacku, který známe v Evropě, je tak populární sedan.

Foto: Toyota

Toyota Yaris Ativ

Článek

Toyota Yaris má ve své už čtvrté generaci řadu různých podob. Model lze koupit jako běžný hatchback, k dispozici je v různých zemích i stylová varianta Cross a nesmíme opomenout ani ostrou variantu od Gazoo Racing.

Nově tu pak je i sedan s přízviskem Ativ, který se představil v Thajsku, přičemž do Evropy se pravděpodobně nedostane. Stojí dokonce i na odlišné platformě od Daihatsu zvané DNGA.

Základní verze se bude pohybovat v cenách okolo 20 tisíc dolarů, tedy v přepočtu přibližně pod půl milionem korun, přitom se zákazníci už v základu dočkají šestnáctipalcových litých kol, LED světlometů nebo osmipalcového dotykového displeje infotainmentu. Nechybí ani startování tlačítkem.

Test Toyoty Yaris Hybrid: Evropské auto roku jezdí milionově, stojí půl

Testy

Zákazníci v Thajsku budou mít k dispozici mimo základu Start také další tři výbavy Smart, Premium a Premium Luxury. Poslední zmiňovaná varianta nabídne i prémiový audiosystém značky Pioneer, ambientní osvětlení nebo Apple CarPlay či Android Auto. Na víku zavazadlového prostoru si zákazník pak může zvolit třeba i dva různé spoilery.

Pod kapotou novinky je 1,2litrový atmosférický čtyřválcový motor s výkonem 94 koňských sil a 110 Nm. Výroba vozu bude probíhat v továrně Toyota Gateway v Thajsku a bude odtamtud exportována do 35 zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Toyoty Hilux po faceliftu: Odolný pracant

Modernizovaný hilux dostal kromě nové přídě také větší a o poznání silnější motor a verzi Invincible Sport, v níž se snaží být i trochu stylovým autem. Stejně...

Výběr článků

Načítám