Hlavní obsah

Z Kadjaru bude Austral. Renault prozradil jméno nového kompaktního SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové jméno pro nástupce SUV Renault Kadjar má odkazovat na francouzský původ výrobce. Automobilka slibuje, že tajemství jména ještě odhalí, a také, že 451 cm dlouhý vůz představí na jaře 2022.

Foto: Renault

Renault Austral

Článek

Kompaktní SUV Renault Kadjar se prodává s jedním drobným faceliftem od roku 2015. Příští rok bude nahrazeno novou generací, ovšem ta dostane nové jméno - Austral. Automobilka Renault to zveřejnila tiskovou zprávou.

Test Renaultu Kadjar dCi 115: Potěší spotřebou i zavazadelníkem

Testy

Jméno, evokující Austrálii, pochází z latinského slova „australis“, tedy „jižní“. Podle tiskové zprávy toto jméno „je napsáno v plném znění a uvádí francouzský původ výrobce“. Jestli v něm ten původ výrobce vidíte, necháme na vás, ale Renault slibuje, že „všechna tajemství vzniku jména se dozvíme v příběhu 'Byl jednou jeden Austral'“.

V každém případě, austral bude dlouhý 451 cm, takže oproti kadjaru o chloupek povyroste, a odveze pět lidí. Renault v něm vidí pokračování ofenzivy v segmentu C, kam zamířilo SUV-kupé Arkana a brzy tam poputuje i ryze elektrický Megane E-Tech.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Renaultu Arkana: Nejen dostupná stylovka

Nových modelů s neoficiálním označením SUV-kupé se v posledních letech vyrojilo velké množství, na jejich výrobu se specializují hlavně prémiové značky. Nový...

Výběr článků

Načítám