Hlavní obsah

Z crossoveru zpátky hatchbackem? Příští DS 3 se může vrátit ke kořenům

Francouzská automobilka DS údajně hodlá zmenšit model DS 3 z crossoveru zpět na kompaktní hatchback. Píše o tom web Autocar. Firma tak má učinit kvůli přechodu na elektrifikaci.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

DS 3 Crossback E-Tense

Článek

Přerod řady modelů na dnes oblíbené crossovery vídáme na trhu velice často. Vzácnější je ovšem opačná cesta, kterou se údajně hodlá ubírat i francouzská automobilka DS.

Společnost podle některých informací hodlá znovu vyrábět hatchback DS 3, ze kterého se před časem stalo malé SUV s názvem DS 3 Crossback. Web Autocar se svým tvrzením odvolává na samotnou šéfku DS Béatrice Foucherovou.

Foto: Citroën

Původní model s označením DS 3 se jako hatchback prodával ještě pod značkou Citroën.

„Pracujeme na nástupci DS 3, a když říkáme nástupci, neznamená to, že budeme auto navrhovat striktně tak, jak vypadá dnes,” řekla.

Test DS 3 Crossback: Žralok mezi kříženci

AutoMoto

Důvodem pro zmenšení má být postupný přechod na plnou elektromobilitu, kterou DS plánuje do roku 2024. V rámci toho by nová verze DS 3 měla vzniknout na sdílené koncernové platformě Stellantis STLS Small.

Vedení DS si uvědomuje, že takový krok bude složitý. „Když se dnes podíváme na trh s prémiovými vozy, je obtížnější prodat malé auto než velké. Malá auta je těžší si u zákazníků obhájit,“ uvedla Foucherová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám