Hlavní obsah

Vznikne Kuga ST? Ostré SUV od Fordu by konkurenty našlo

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový soupeř pro Volkswagen Tiguan R nebo Hyundai Tucson N. To by měl být Ford Kuga ST, jehož vznik nevyloučil vývojář modelu. Většina z fanoušků se pak shoduje, že by se po představení ostré Pumy ST jednalo o zajímavé auto.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford ST, ilustrační foto

Článek

„S Focusem ST máme vynikající historii a opravdu dobrý základ, vždy vyhodnocujeme další příležitosti k odvozeninám, ale jak víte, já opravdu nemůžu komentovat budoucí produkty,“ řekl šéf globálního vývoje Fordu Escape a Kuga James Hughes pro australský server Carsguide. Dodal, že je ale dle něj Kuga ST opravdu dobrý nápad.

Spekulace se objevily krátce po představení nejnovějšího sportovního crossoveru Puma ST od Fordu. Fanoušci si totiž začali myslet, že když jde udělat ostré auto z Pumy, proč by podobně nemohl dopadnout i model Kuga.

Ford Puma přijíždí ve sportovní variantě ST

AutoMoto

Jeden z nejprodávanějších Fordů současnosti dostal nedávno nový vzhled. Navíc, sdílí stejnou platformu C2 s modelem Focus, který už verzi ST má. Proto lze očekávat, že by Kuga ST měla pod kapotou stejný 2,3 litrový, čtyřválcový motor EcoBoost a pohon všech kol a výkonem 280 koní. Pokud je vážně zvažována.

Test Fordu Kuga PHEV: Úsporný i bez nabíjení

AutoMoto

Současný výkon této jednotky by ovšem nestačil v porovnání s ostrou konkurencí v segmentu. Volkswagen Tiguan R totiž nabídne výkon 320 koní. Kuga ST by tak mohla být vylepšena. To jsou ale jen spekulace.

Jisté je, že Ford přípravy pochopitelně tají a pokud by se takový model skutečně na trhu objevil, pravděpodobně jeho premiéra není za rohem.

Foto: Ford

Ford Kuga aktuální generace

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám