Hlavní obsah

Výroba dveřních výplní byla po požáru obnovena, míří do nedokončených octavií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Grupo Antolin ve spolupráci s automobilkou Škoda Auto částečně obnovila výrobu dveřních výplní pro model Octavia. Výrobu zničil na konci ledna rozsáhlý požár. Na Linkedinu o tom v pondělí informoval člen představenstva Škody Auto pro nákup Karsten Schnake. Uvedl, že Škoda bude moci dokončovat nekompletní vozy a brzy je začne dodávat zákazníkům.

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Octavia (ilustrační foto)

Článek

Schnake označil obnovení výroby za „malý zázrak”. Původní odhady hovořily o jejím odstavení až na devět měsíců. Předpovědi podle něj nebyly optimistické. Firmy podle něj po požáru sestavily tým, který měl přijít s možnostmi alternativních výrobních technologií, zařízení, řízení výroby a všech souvisejících výrobních procesů.

Miliardová škoda po požáru hal v Boleslavi. Policie má tři verze, nevylučuje ani úmysl

Krimi

Předseda podnikové rady již dříve uvedl, že problém by se mohl dotknout až 16 000 octavií. Kolika kusů aut se výpadek výroby dveřních výplní nakonec dotkl, není zatím jasné.

Kvůli požáru hal Škoda nedokončí až 16 tisíc octavií, říká odborový předák

AutoMoto

Požár zachvátil výrobní haly v sobotu 29. ledna, hasiči ho zlikvidovali po 17 hodinách. Požár podle předběžných odhadů způsobil škodu přes miliardu korun. Byl to jeden z nejničivějších požárů v Česku. Doposud nejvyšší škodu - za čtyři miliardy korun - způsobil v roce 2015 požár areálu Unipetrolu v Záluží u Litvínova.

Reklama

Výběr článků

Načítám