Hlavní obsah

Volvo modernizuje elektrické crossovery XC40 a C40

Švédské Volvo drží své slovo a postupně modernizuje celé své portfolio. Nejnověji se jedná o oblíbený crossover XC40 a také C40. Druhý jmenovaný model se navíc dočkal jednomotorové varianty.

Volvo XC40 Recharge po faceliftuVideo: Volvo, Novinky

 
Článek

Crossovery XC40 a C40 vídáme na trhu už od roku 2017 a po pěti letech na trhu je čas na odhalení drobné modernizace, s níž švédská automobilka čerstvě přichází.

Změny se týkají především designové stránky. Nejhmatatelnější modernizací si prošel nový přední nárazník a bezrámečková maska chladiče. Autu nechybí světla s technologií LED matrix a řada dalších technologií, které ovšem nejsou novinkou.

Foto: Volvo

Volvo XC40 Recharge po faceliftu

Za největší změnu je nutno považovat novou variantu modelu C40 Recharge. Po vzoru XC40 Recharge to je verze pouze s jedním elektromotorem a pohonem předních kol. Poskytuje výkon 231 koňských sil a 330 Nm točivého momentu. Jeho baterie má kapacitu 69 kWh a dle normy WLTP dokáže ujet na jedno nabití až 434 km.

Volvo přerušilo dodávky aut do Ruska, jako první automobilka

AutoMoto

Tato varianta bude nejlevnější v nabídce tohoto modelu s českou cenou od 1 229 000 korun, tedy asi o 160 tisíc korun méně než v případě dvoumotorové verze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám