Hlavní obsah

Volkswagen v Los Angeles ukázal elektrický golf s dojezdem 300 km

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v kalifornském Los Angeles Volkswagen ve světové premiéře ukázal elektrickou verzi nejprodávanějšího modelu z Wolfsburgu. Nejdůležitější údaj je, že dojezd e-golfu bude dosahovat až 300 lokálně bezemisních kilometrů.

Foto: VW

Volkswagen e-Golf

Článek

Vylepšená verze elektrického golfu používá nové lithium-iontové akumulátory. Mají větší kapacitu než dříve - kapacita stoupla z 24,2 kWh na 35,8 kWh. Z běžné elektrické sítě je dobijete za zhruba šest hodin, na rychlonabíjecí stanici se na 80 procent kapacity dostanete za jedinou hodinu.

A teď to nejdůležitější: dojezd stoupnul dle evropské metodiky NEDC na 300 kilometrů, dle realističtější americké je to o sto kilometrů méně.

Foto: VW

Volkswagen e-Golf

Elektromotor proti předchůdci posílil o 15 kilowatt a nyní nabídne rovných 100 kW. Zároveň vzrostl maximální točivý moment elektromotoru z 270 na 290 newtonmetrů. Stovku zvládne elektricky poháněný golf za 9,6 sekundy, nejvyšší rychlost zarazí při 150 km/h elektrický omezovač.

Novinkou uvnitř vozu je vylepšený multimediální systém s rozpoznáváním gest a nové asistenční systémy včetně autonomní jízdy v koloně do rychlosti 60 km/h.

V Drážďanech vyráběný automobil se začne prodávat příští rok. Cenu zatím výrobce neuvedl.

Foto: VW

Volkswagen e-Golf

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám