Hlavní obsah

Volkswagen už pracuje na novém Tiguanu, má mít hybrid i samořízení

První generace Volkswagenu Tiguan byla na světě asi deset let. Ta druhá, jak to vypadá, bude mít životní cyklus podstatně kratší. Podle webu Auto Express se už pracuje na jejím nástupci, který by se měl na trhu objevit v roce 2022, tedy šest let od představení současné generace.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan současné generace.

Článek

Příští Tiguan má opustit krabicoidní vzhled a spíše připomínat kupé. Prostor v kabině však nemá příliš utrpět, objem zavazadelníku má zůstat na zhruba stejné úrovni jako v současnosti, tedy 470 litrů. A má být k mání také o 25 cm delší verze Allspace.

Základem vozu má být inovovaná platforma MQB, jejíž současnou verzi koncern Volkswagen používá snad pro všechna evropská auta s motorem vpředu napříč. Pod kapotou údajně můžeme čekat i dvě plug-in-hybridní verze o výkonu okolo 170 nebo 250 koní. Má přijít i ostrá verze R s dvoulitrem o zhruba 355 koních.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan současné generace

Co by na novince mělo být nejzajímavější, je možnost autonomního řízení úrovně 4, tedy že vůz zvládne řízení kompletně sám v určité oblasti a za určitých podmínek. A zároveň dokáže bezpečně zastavit, pokud řidič nepřevezme volant, když je o to požádán. Automobilka takový systém už nějakou dobu testuje.

Nakolik jsou informace Britů správné, co z toho se nakonec dostane do sériové výroby a jak bude Tiguan vůbec vypadat, se pravděpodobně dozvíme v následujících měsících. Na frankfurtský autosalon letos v září bychom ale nespoléhali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám