Hlavní obsah

Volkswagen Taigo má ceny pro český trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České zastoupení Volkswagenu začíná v předprodeji nabízet první SUV-kupé wolfsburgské značky.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Taigo R-Line

Článek

Taigo je v Česku v rámci předprodeje k mání s výbavovými liniemi Life, Style a R-Line. Nabídka motorů je shodná s modelem T-Cross a zahrnuje tři zážehové jednotky.

Základní verze Taigo Life má pod kapotou zážehový tříválec 1.0 TSI/70 kW (95 k) s 5stupňovou manuální převodovkou a stojí 484 900 Kč. Alternativou je stejný motor naladěný na 81 kW (110 k). Vrcholem je čtyřválcový zážehový motor 1.5 TSI 110 kW (150 k) se 7stupňovou dvouspojkovou převodovkou, jehož ceny začínají od 628 900 Kč.

Test Volkswagenu Golf Variant eTSI R-Line: Dynamický elegán

Testy

Základní výbava Life zahrnuje například 16palcová kola z lehké slitiny, audiosystém se čtyřmi reproduktory, multifunkční kůží obšitý volant, LED světlomety, LED zadní svítilny, automatické ovládání světlometů, elektricky ovládaná a sklopná vnější zpětná zrcátka, manuální klimatizaci či výškově nastavitelnou podlahu.

Style přidává k výše uvedeným prvkům výbavy navíc 17palcová kola z lehké slitiny, bílé ambientní osvětlení, lepší infotainment, reproduktory vpředu i vzadu, bezdrátové spojení s chytrými telefony, automatickou klimatizaci, adaptivní tempomat, světlomety LED Matrix propojené osvětlenou LED lištou, dynamické ukazatele směru vzadu, oddělené mlhové světlomety, parkovací senzory, zadní kameru, koberečky a stříbrně eloxované podélné střešní nosiče.

První jízda s Volkswagenem T-Cross: Konečně v životně důležitém segmentu

AutoMoto

Sportovně vyhlížející R-Line vychází z linie Style, ale liší se mimo jiné specifickými nárazníky, designem 17palcových kol z lehké slitiny, sedadly R-Line vpředu, černým čalouněním stropu, střešním paketem a voličem jízdních režimů.

Mezi Polem a T-Crossem

Novinka se bude vyrábět ve španělské Pamploně, byť připomíná brazilský model Nivus. Podle zástupců značky vyplňuje mezeru mezi hatchbackem Polo a crossoverem T-Cross.

Spadá tedy rovněž do segmentu B, ovšem svou karoserií SUV-kupé se svažující se střechou nabídne dramatičtější design, který před lety nastolila první generace BMW X6.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám