Hlavní obsah

Volkswagen poutá na elektrický ID. Buzz, představí se v březnu

Německá automobilka Volkswagen už delší dobu pracuje na velké elektrické osobní dodávce, která by měla být zelenou alternativou pro Volkswagen Transporter či Multivan. Nyní známe datum premiéry.

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagenu ID. Buzz v užitkové verzi Cargo

Článek

Ve Volkswagenu už o elektrické dodávce ID. Buzz, která nejprve dorazila jako koncept, hovoří oficiálně delší dobu.

V prosinci Volkswagen sdělil, že novinka dorazí v roce 2022. Během uplynulých dní se pak ještě vše podpořilo, když oficiální twittterový účet německé automobilky odpověděl na příspěvek, kde se psalo právě o příchodu ID. Buzz na trh, a v odpovědi stálo, že se Volkswagen už na příchod těší.

Zprávy o příchodu elektrické dodávky mimo jiné oficiálně potvrdil i generální ředitel VW Herbert Diess, který uvedl, že ID. Buzz bude mít premiéru 9. března 2022. První objednávky se pak v Evropě očekávají ve třetím čtvrtletí letošního roku a v USA na začátku roku příštího.

Volkswagen ID. Buzz bude elektromobilem pravděpodobně na upravené platformě MEB, ale Němci také tvrdí, že bude přehlídkou nejmodernějších technologií. V konceptu se mimo jiné počítalo třeba s autonomním řízením čtvrté úrovně. Vůz by pak mohl dorazit v různých variantách. Počítá se s verzí pro pasažéry, ale také s klasickou užitkovou dodávkou.

Reklama

Související články

Volkswagen ukončil výrobu sedanu Passat

Německá automobilka po sedmi letech ukončila výrobu současné generace modelu Passat v karoserii sedan. Informuje o tom britský web Autocar s odvoláním na...

Výběr článků

Načítám